back to top
25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Απαντήσεις από την κυβέρνηση, ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών, μετά και τις αποκαλύψεις του Euractiv, ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο και το δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κλιμάκιο της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε χθες, την εταιρεία Cosmote προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή οι κ.κ Κύρτσος και Τέλλογλου, ωστόσο η ΑΔΑΕ αντιμετώπισε δυσκολίες, καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος. Σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση διερωτάται ποιος ο λόγος εθνικής ασφαλείας που η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους κ.κ. Κύρτσο και Τέλλογλου, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αντί να επαναλαμβάνει, τα ίδια πολιτικάντικα επιχειρήματα, να πάρει θέση δημόσια για τη φερόμενη παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου. «Η σταθερή και καθαρή θέση μας είναι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε, με την αμέριστη συνδρομή των δημοσίων αρχών, έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση για τα λογισμικά παρακολούθησης και ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας της ΕΥΠ”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Η χώρα έχει πράγματι “κράτος δικαίου” που παραβιάστηκε βάναυσα και κατά εξακολούθηση από τις παρακολουθήσεις , απαντά ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και προσθέτει καλό είναι να θυμάται ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ελέω θεού μονάρχης, αλλά εκλεγμένος από το λαό όπου πολύ σύντομα θα λογοδοτήσει». Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος τονίζει πως είναι αρμοδιότητα της αρχής που προβλέπεται στο Σύνταγμα, ο έλεγχος για τη διασφάλιση του επικοινωνιακού απορρήτου και δεν πρόκειται να σταματήσει. Τις παραιτήσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ζητά ο Γιώργος Κύρτσος, ενώ σε ανακοίνωση της η COSMOTE, εκφράζει προβληματισμό για την διαδικασία του ελέγχου, καθώς ο σχετικός νόμος έχει αλλάξει πρόσφατα.

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αιχμή την υπόθεση της ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, η οποία ελέγχεται για το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης κοινοτικών πόρων που αφορούν οικονομική αποζημίωση συνεργάτη της. Σε αναστολή, με απόφαση του Πρωθυπουργού, η ιδιότητα του μέλους του κόμματος, έως ότου ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.
 

Σε κλίμα έντονων αντιπαραθέσεων με φόντο όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε υποκλοπές και Qatargate αναμένεται να διεξαχθεί η αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια για τον προϋπολογισμό.
Τη συζήτηση θα κλείσει ο πρωθυπουργός, ενώ θα έχουν προηγηθεί οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αμέσως μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει η ονομαστική φανερή ψηφοφορία που παραδοσιακά προσλαμβάνει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Ως πρώτο θετικό βήμα, χαρακτήρισε ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού το γεγονός ότι σήμερα δύο Τράπεζες, η μία συστημική, μείωσαν κατά 50% τις προμήθειες σε τραπεζικές συναλλαγές, εκτιμώντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα θετικά βήματα.

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα δεν θα σταματήσει να απαντά στην αναθεωρητική επεκτατική πολιτική της συντονισμένα με τους συμμάχους και εταίρους της, έστειλε από το βήμα της βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Τόνισε ότι η Ελλάδα θα απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και δεν θα διολισθήσει στο πεδίο του παραλογισμού και της επιθετικότητας της. Ακόμη χαρακτήρισε ανακριβείς τις αναφορές περί συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και Τουρκία για την αναβάθμιση των F16 της γείτονος. 

Τη δυνατότητα επιλογής τετραήμερης εργασιακής εβδομάδας, χωρίς μισθολογική μεταβολή, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προσφέρει η ιταλική τράπεζα Intesa Sanpaolo.

Παράλληλα, προσφέρει στους υπαλλήλους τη δυνατότητα τηλεργασίας έως και 120 ήμερες τον χρόνο, κάτι που θα της επιτρέψει να μειώσει το ενεργειακό της κόστος.
Ο τραπεζικός όμιλος απασχολεί 74.000 υπαλλήλους στην Ιταλία και συνολικά 96.000 παγκοσμίως.

Σε εξέλιξη η αναμέτρηση Παναθηναϊκού-Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη για τη Euroleague. 31-19 αυτή την ώρα στο σκορ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα