back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Τ. Αλεξιάδης: Η υπόθεση της κ. Καϊλή δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό

Διαβάστε επίσης

« Η υπόθεση της κ. Καϊλή, δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό. Επειδή τώρα κάποιοι εκπλήσσονται και πέφτουν από τα σύννεφα, να θυμίσουμε ότι η κ. Καϊλή -για την οποία υπάρχει βεβαίως το τεκμήριο της αθωότητας- είχε εκδηλώσει πολιτικά τις απόψεις της εκφράζοντας κατά καιρούς ακραίες θέσεις, όταν έλεγε απίθανα ψέματα για το ποιοι σκότωσαν τον παππού της ή όταν υιοθετούσε συγκεκριμένες απόψεις για το θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων στο Κατάρ», ανέφερε ο βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα που πλήττει βάναυσα το πολιτικό σύστημα της χώρας εκτιμώντας ότι τέτοια γεγονότα δίνουν έδαφος σε διόγκωση των ευρωσκεπτικιστικών και αντιευρωπαϊκών απόψεων.

Τόνισε δε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με στόχο τη θωράκιση της λειτουργίας της ΕΕ αλλά και των ελεγκτικών θεσμών στη χώρα μας.

«Στις Βρυξέλλες, συγκεκριμένες χώρες πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη να …μιζάρουν κάποιους πολιτικούς. Δε πρέπει να δούμε τι έκαναν αυτές οι χώρες και στην Ελλάδα;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Πρέπει να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί σε επίπεδο οικονομικής αστυνομίας, φορολογικών ελεγκτικών μηχανισμών και δικαιοσύνης και όχι να αποδυναμώνονται, όπως γίνεται μεθοδικά από το 2010 και μετά. Πρέπει να ελέγχονται οι πάντες. Και στην Ελλάδα υπήρχαν πολιτικοί που συναντούσαν και φωτογραφιζόντουσαν με στελέχη και πολιτικούς αυτών των χωρών .Δεν πρέπει να το διερευνήσουμε αυτό ή δεν έγινε τίποτα; Δυστυχώς, στην Ελλάδα έχουμε φτάσει στο σημείο οι υπάλληλοι που ψάχνουν αυτά τα σκάνδαλα να διώκονται».

Σχολιάζοντας την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι 4 συστημικές τράπεζες για τη ρύθμιση των δανείων των ευάλωτων δανειοληπτών μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, υπογράμμισε ότι «οι τράπεζες έκαναν ότι μπορούσαν για να στήσουν το μεγαλύτερο σκηνικό πολιτικής εξαπάτησης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα