back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Πρόταση της ΓΣΕΕ για κατώτατο μισθό 826 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 826 ευρώ από 713 ευρώ που είναι σήμερα, προβλέπει η πρόταση της ΓΣΕΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμόρφωσης των κατώτατων αποδοχών από την 1η Απριλίου.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδίας διεκδικεί την καταβολή των μισθολογικών τριετιών, οι οποίες παραμένουν «παγωμένες» με μνημονιακή ρύθμιση από το 2012, την άμεση επαναφορά του δικαιώματος προσδιορισμού των κατώτατων αποδοχών από τους κοινωνικούς εταίρους (εκπροσώπους εργαζομένων και εργοδοτών) και την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με δηλώσεις του από το Ηράκλειο Κρήτης, κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην ενεργοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, η οποία παραμένει ανενεργή εδώ και 12 χρόνια, για την θεσμική αντιμετώπιση των μισθολογικών και εργασιακών ζητημάτων.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «γαϊτανάκι πολιτικών και πολιτικολογούντων» σχετικά με τον κατώτατο μισθό, «πολιτική εργαλειοποίηση» του ζητήματος και κάλεσε το πολιτικό σύστημα να επιδείξει ωριμότητα και υπευθυνότητα.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα