back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΙΝΚΑ: Ξεκινάει 7ημερο μποϊκοτάζ σε τυροκομικά και γαλακτοκομικά για την ακρίβεια

Διαβάστε επίσης

Σε μποϊκοτάζ, στα τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γάλατα, γιαούρτια καλεί από σήμερα τους καταναλωτές η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ), ως αντίδραση στην ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά τροφίμων και την μείωση των ποσοτήτων στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων.

Το μποϊκοτάζ θα διαρκέσει έως τις 20 Φεβρουαρίου και το ΙΝΚΑ σε ανακοίνωση του σημειώνει πως «η δύναμη της αγοράς είμαστε εμείς οι πολίτες καταναλωτές. Ας φροντίσουμε το πορτοφόλι μας την τσέπη μας ας προστατέψουμε το εισόδημα που κάποιοι θέλουν να κλέψουν χωρίς ίχνος λογικής αλλά και ηθικής αφού παράλληλα μειώνουν τις ποσότητες στις ίδιες συσκευασίες προϊόντων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι αυξήσεις σε γαλακτοκομικά μέσα σε ένα χρόνο είναι της τάξης του 25,6% ενώ οι νέοι τιμοκατάλογοι προβλέπουν νέο κύμα ανατιμήσεων της τάξης του 7%. Σημειώνεται πως σε σχέση με πέρσι τα σκληρά τυριά από 12 έως 12,50 ευρώ το κιλό φέτος πωλούνται από 17,50 έως 20 ευρώ.

Τα γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας από 0,90 φτάνουν έως και τα 3,12 ευρώ. Η εξάδα το γάλα εβαπορέ από 4,80 ευρώ έχουν πάει στα 8,40 ευρώ και τα γάλατα επίσης ιδιωτικής ετικέτας από 0,84 λεπτά, στο 1,12 ευρώ.

Την ίδια ώρα στο στόχαστρο της Επιτροπή Ανταγωνισμού μπαίνουν οι κλάδοι φρέσκου και βρεφικού γάλακτος, του τυριού, του γιαουρτιού αγελάδας και των απορρυπαντικών πλυντηρίου ρούχων.

Η Επιτροπή ξεκινά χαρτογράφηση των συνθηκών ανταγωνισμού στα συγκεκριμένα προϊόντα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες ανταγωνισμού για την αποτελεσματική άσκηση των αρμοδιοτήτων της.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα