back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν λόγο να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα γιατί θα είναι πρώτο κόμμα

Διαβάστε επίσης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν λόγο να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα γιατί θα είναι πρώτο κόμμα. Πέρα από τις ανοησίες που έλεγε ο κ.  Μητσοτάκης πριν τις εκλογές του 2019, ότι θα κάνουμε πραξικοπήματα, ήρθαν οι εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στο Μαξίμου για να παραδώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τώρα να δούμε αν την επομένη των εκλογών ο κ. Μητσοτάκης θα είναι στο Μαξίμου για να παραδώσει στον Αλέξη Τσίπρα ή θα εξαφανιστεί όπως έκανε ο κ. Σαμαράς το 2015»  δήλωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της θεσμικής ομαλότητας σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που λειτουργεί επιχειρώντας να μπλοκάρει τη δικαιοσύνη τις ανεξάρτητες αρχές και τις ευρωπαϊκές» επισήμανε.
 
Ο κ. Ζαχαριάδης διαφοροποιήθηκε από την δήλωση Σκουρλέτη περί σχηματισμού ακόμα και κυβέρνησης μειοψηφίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν ξέρω που το βρήκε αυτό ο Πάνος, όπως είπε και ο κ. Τσίπρας θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση ως πρώτο κόμμα. Μπορεί να είναι προσωπική του άποψη αυτή, αλλά η κεντρική πολιτική γραμμή δεν είναι αυτή, δεν μπορεί να χάσεις τις εκλογές και να κάνεις κυβέρνηση» . 
Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους είναι ένα κρίσιμο ζήτημα καθώς με τον νόμο της ΝΔ σε συνδυασμό με την ακρίβεια και την αύξηση των επιτοκίων, μετατρέπει τα φυσικά πρόσωπα σε εταιρίες: «η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι ενδεικτική της πίεσης της μεσαίας τάξης. Αν κάποιος θα ήθελε να πει  μια κουβέντα που να χαρακτηρίζει τη μεσαία τάξη αυτό είναι το σπίτι. Πως να το κρατήσει κάποιος όταν έχει δάνειο 100.000 ευρώ και με την αύξηση των επιτοκίων πάει στις 700.000 ευρώ. Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας».
Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι δεν ανακοινώνει την ημερομηνία των εκλογών λέγοντας «πως ακόμα και το καθεστώς Ερντογάν είχε ανακοινώσει τη διενέργεια εκλογών στις 14 Μαϊου ώστε να γνωρίζουν και η αντιπολίτευση και η αγορά και οι πολίτες. Ο κ. Μητσοτάκης που το “παίζει” και θεσμικός διαρρέει ημερομηνίες 2, 9 Απριλίου, Μάιο και μαδάει τη μαργαρίτα».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα