back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Α. Συρίγος: Όλα είναι ο τρόπος λειτουργίας του κράτους και το ελληνικό κράτος έχει πολλές μαύρες τρύπες

Διαβάστε επίσης

 

«Δεν παίζει κανέναν ρόλο εάν η σημερινή κυβέρνηση είχε προχωρήσει το σύστημα ασφάλειας περισσότερο από την προηγούμενη. Ο κόσμος κρίνει εκ του αποτελέσματος, ότι το σύστημα δεν λειτουργούσε και εξ αιτίας αυτού θρηνούμε 57 ανθρώπους», δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αθηνά Κορλίρα ο υφυπουργός Παιδείας ‘Αγγελος Συρίγος.

‘Όπως υπογράμμισε ο κ. Συρίγος είναι υποχρεωτικό να υπάρξει απόδοση ευθυνών. «Συνέβησαν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και ήρθαν και κορυφώθηκαν σε αυτή την τραγωδία. ‘Όλα αυτά είναι ο τρόπος λειτουργίας του κράτους και το ελληνικό κράτος έχει πολλές μαύρες τρύπες στον τρόπο λειτουργίας του».

Ο υφυπουργός παιδείας τόνισε ότι «η κοινωνία αισθάνεται συντριβή και όχι οργή. Υπάρχει ένα “κοινωνικό συμβόλαιο” -ότι το κράτος φροντίζει για κάποια στοιχειώδη- ένα από αυτό είναι η ασφάλεια και αυτό που βλέπει τώρα η κοινωνία είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση τα πράγματα ήταν αφημένα σε λογικές του 19ου αιώνα» τόνισε.

«Εκείνο πάντως που σε διαλύει ειδικά αν είσαι και γονιός, είναι ότι σκέφτεσαι σε οποιαδήποτε περίπτωση, είτε στο Σάμινα, είτε στη Μάνδρα, είτε στο Μάτι είτε στα Τέμπη, ότι εκεί μπορεί να ήταν το δικό σου παιδί, ο δικός σου άνθρωπος, έρχεσαι στην θέση του γονιού που έχασε το παιδί του και σε λούζει κρύος ιδρώτας», είπε χαρακτηριστικά .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα