back to top
15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

15.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οικονόμου: Ο κ. Καραμανλής πρέπει να προσέλθει στην επιτροπή της Βουλής και να καταθέσει τη δική του άποψη

Διαβάστε επίσης

Υπέρ της προσέλευσης και του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή στην συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, τάχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν ο κ. Καραμανλης θα πάει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στην Βουλή, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω.Ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής της ΝΔ. Θεωρώ ότι στην Επιτροπή, που θα γίνει μία εκτεταμένη συζήτηση, και ο ίδιος πρέπει να προσέλθει και να καταθέσει την δική του άποψη».

Σε ερώτηση περί της μη τοποθέτησης έως σήμερα εκ μέρους του παραιτηθέντος πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Ο κ. Καραμανλής έχει παραιτηθεί. Έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης δεν σημαίνει ότι φταίνε οι προηγούμενοι και οι επόμενοι και όχι αυτός. Προφανώς και έχει αναλάβει τις ευθύνες του και νομίζω ότι το επόμενο διάστημα ο κ. Καραμανλής θα επιλέξει και αυτός να τοποθετηθεί».

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τις συνεντεύξεις που παραχώρησε ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας πως «η βασική γραμμή του κ. Σπίρτζη παραμένει η ίδια: Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και οι επόμενοι». «Οι πολίτες κρίνουν και ακούν», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή το νομοσχέδιο για την διαχείριση των υδάτων, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε πως «η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του νερού».

Όσον αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι θα έχουμε ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα και ότι η αύξηση θα ισχύσει από 1ης Απριλίου, όπως έχει προαναγγελθεί.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα