back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για ληστεία σε φαρμακείο

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, το απόγευμα της Δευτέρας στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο 17χρονοι που νωρίτερα είχαν διαπράξει ληστεία σε φαρμακείο.

Οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για ληστεία κατά συναυτουργία και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν τη σύλληψή τους οι νεαροί φορώντας χειρουργικές μάσκες, εισήλθαν σε φαρμακείο στην Ηλιούπολη και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν δύο υπαλλήλους, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το ταμείο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που περιπολούσαν στην περιοχή, έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν τον έναν από τους δύο 17χρονους που βρισκόταν σε πλατεία μαζί με άλλους 7 ανήλικους, τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης, όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ληστείας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι ρέπλικα, φωτοβολίδα και χρηματικό ποσό.

Από την έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων επετεύχθη η ταυτοποίηση και του δεύτερου 17χρονου που συμμετείχε στη ληστεία, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης.

Επιπλέον, σε βάρος των ανωτέρω συλληφθέντων είχε σχηματισθεί δικογραφία για συμμετοχή τους σε συμμορία που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανηλίκων σε περιοχές της Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Δάφνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα