back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στην άνοδο του Κηφισου από Λένορμαν μέχρι νέα Φιλαδέλφεια. Κίνηση επίσης στην έξοδο της Αθηνών Κορίνθου στο Χαϊδάρι και στον Σκαραμαγκά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Από τις 10 το πρωί θα κλείνουν σταδιακά δρόμοι στο κέντρο. Χωρίς μετρό η Αθήνα από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας, λόγω στάσης εργασίας.

Σε μισή ώρα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις κρατικές επιδοτήσεις ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για τον Απρίλιο από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ζητεί να υπάρξει «άμεσα» συμφωνία για να προχωρήσει η «πράσινη μετάβαση» και η μεταρρύθμιση «της εσωτερικής αγοράς ενέργειας», σύμφωνα με το κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Την εκτίμηση ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για πιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και για την μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία για μία τριμερή συνάντηση σήμερα με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα. Ενόψει της «Συνόδου Κορυφής του ευρώ»(Eurosummit), παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός έχει στόχο τη διαμόρφωση ενός ενιαίου μετώπου Ελλάδας-Ιταλίας και Πορτογαλίας προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι νέοι κανόνες για τα δημοσιονομικά.

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανέλαβε την ακλόνητη δέσμευση της ΕΕ να βοηθήσει την Ουκρανία και τον λαό της – πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά και ανθρωπιστικά – «για όσο διάστημα χρειαστεί». Οι ευρωπαίοι ηγέτες χαιρετίζουν τη συμφωνία για επείγουσα παράδοση πυρομαχικών στην Ουκρανία και – εάν ζητηθεί – πυραύλων, μεταξύ άλλων μέσω κοινής προμήθειας.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τους Ευρωπαίους για τη στρατιωτική βοήθεια στη χώρα του, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι οι δισταγμοί όσον αφορά τον εφοδιασμό της με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη μπορεί να παρατείνουν τον πόλεμο.

Αυστηρότερο πλαίσιο κυρώσεων για το λαθρεμπόριο καυσίμων με ταυτόχρονο δικαίωμα ελέγχων από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, πέραν των ελεγκτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ -όπως είναι τα τελωνεία- που είχαν έως σήμερα την αρμοδιότητα ελέγχου, περιλαμβάνει διάταξη στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών . Προβλέπονται λουκέτα από 10 έως 90 ημέρες, ενώ επιβάλλονται και βαριά διοικητικά πρόστιμα ύψους έως 500.000 ευρώ σε εταιρείες εμπορίας καυσίμων και σε πρατήρια καυσίμων που παρανομούν.

Δύο διαφορετικές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα ανήλικα κορίτσια κρίνονται σήμερα από τη δικαιοσύνη. Η πρώτη αφορά τον προπονητή Τάε Κβον Ντο οποίος απολογείται για βιασμό αθλητριών του και η δεύτερη αφορά την υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 14χρονης που φιλοξενείται σε δομή της Νέας Σμύρνης για την οποία έχουν ήδη συλληφθεί τρία άτομα.

Ενώπιον του εφέτη ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη θα παρουσιαστούν εντός της ημέρας οι δυο σταθμάρχες που είχαν βάρδια μέχρι τις 23:00 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Συναγερμός τα ξημερώματα για πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4.30 σε εστιατόριο που βρίσκεται σε ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν, μέσω του κλιμακοστασίου, 5 άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσά τους ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων. Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, βρισκόταν στο εστιατόριο αλλοδαπός υπάλληλος, που κατήγγειλε πως άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως εκδηλώθηκε η φωτιά.

Θετικός στην πώληση των F-16 στην Τουρκία εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν υπό τον όρο όμως, αυτά να μην χρησιμοποιηθούν σε βάρος της Ελλάδας.

Κάθετα αντίθετος για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Άγκυρας επαναλαμβάνοντας την προκλητική της στάση και τονίζοντας ξανά ότι «δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16».

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία. Χθες, 9η μέρα, οι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μακρόν που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη. Σύμφωνα με το μεγαλύτερο της Γαλλίας, περίπου 3,5 εκατ. άνθρωποι διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα. Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών στο Παρίσι και συνέλαβε 80 άτομα, ενώ δεν έλειψαν βανδαλισμοί καταστημάτων και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων

Το δημαρχείο του Μπορντό τυλίχτηκε στις φλόγες, ενώ στην πόλη Ρουέν, στα βόρεια της χώρας, τραυματίστηκε σοβαρά μία γυναίκα από φωτοβολίδα κρότου-λάμψης.
Τα συνδικάτα κάλεσαν σε ακόμη μια μέρα απεργιών και διαδηλώσεων την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαρτίου, ανήμερα της επίσημης επίσκεψης στη χώρα του Βρετανού βασιλιά Καρόλου.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηττήθηκε με σκορ 88-74 από τη Μπαρτσελόνα ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ για την 30η αγωνιστική της Ευρωλίγκας γνωρίζοντας την 20η ήττα του στη διοργάνωση.

Στις 21.00 παίζουν Παρτιζάν- Ολυμπιακός.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί, έως 6 μποφόρ στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα