back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα οι δύο Πακιστανοί οι οποίοι φέρονται ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου και ετοίμαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Παράλληλα, ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατ’ αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση .

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ μετά την μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να επέρριψε ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, ενώ υποστήριξε ότι ο μοιραίος σταθμάρχης Λάρισας, που είναι επίσης προφυλακισμένος, μπορούσε να μείνει μόνος του σε βάρδια.

Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή τα μέτρα για τους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Όλα τα κόμματα -πλην του ΚΚΕ που δήλωσε παρών- υπερψήφισαν όλα τα σχετικά άρθρα.

“Ήταν μια υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους ανθρώπους και το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ως κυβέρνηση αλλά και με την συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων” είπε στον 984 ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιογιακας, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναπληρώνεται η ανθρώπινη ζωή.

“Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορεί να αποδώσει η πολιτεία στις οικογένειες των θανόντων και τα θύματα” ανέφερε μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης και σημείωσε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως στα αίτια αυτής της τραγωδίας.

Την απόφαση της κυβέρνησης ο φράχτης στον Έβρο να επεκταθεί, επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σήμερα κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής-επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.

Ειδικότερα, το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

«Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που στήριξαν τη χώρα και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της», τόνισε χθες από τον Γέρακα αναφερόμενος στην εισήγηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, δεν στέκεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σοσιαλιστές, φιλελεύθεροι, πράσινοι και το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η ΝΔ», απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας «αδιανόητη προσβολή στα θύματα» την τροπολογία για το ακαταδίωκτο η οποία θεσπίζεται για τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που ερευνά τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη. Ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει σήμερα στο νομό Αργολίδας. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στην Καλαμάτα.

Σπείρα που καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη στην περιοχή Ρέντη και διακινούσε τα ναρκωτικά στην Αττική εξάρθρωσε η αστυνομία..

Eντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε 10.000 δικαιούχους, ηλικίας από 25 έως 39 ετών.

Στις σχετικές ανακοινώσεις θα προχωρήσουν σήμερα στις 10, οι υπουργοί Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, με συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν.

Νόμιμη και διαφανή έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την ρήτρα αναπροσαρμογής της ΔΕΗ και δεν προχώρησε σε ακύρωση της είσπραξης της μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε αναβάθμιση ή και αντικατάσταση των ταμειακών τους μηχανών θα πρέπει να προχωρήσουν από τον Ιούνιο και έως στο τέλος του χρόνου, 640.000 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με στόχο τη σύνδεσή τους με τα τερματικά μηχανήματα POS και υπό τον ON LINE έλεγχο των συναλλαγών τους με πελάτες και προμηθευτές τους, από την ΑΑΔΕ.

Ποινική δίωξη αντιμετωπίζει ο Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής πορνοστάρ το 2016 και αναμένεται να παραδοθεί στη δικαιοσύνη, την Τρίτη 4 Απριλίου, στη Νέα Υόρκη. Είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες, αποκαλύπτουν οι New York Times.

Η τουρκική βουλή κύρωσε χθες βράδυ το πρωτόκολλο για την προσχώρηση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι η τελευταία χώρα μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που ενέκρινε την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, μετά τη θετική ψήφο του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας. Εν τω μεταξύ, η Άγκυρα συνεχίζει να τηρεί αρνητική στάση απέναντι στην ένταξη της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική συμμαχία.

Η Φινλανδία από τη πλευρά της «ευχαρίστησε» τα 30 κράτη μέλη του NATO για την υποστήριξή τους στην ένταξή της στη στρατιωτική συμμαχία.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τη ρωσική κυβέρνηση αναφορικά με την υπόθεση του ανταποκριτή της εφημερίδας Wall Street Journal που συνελήφθη στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία.

Από αύριο, 1 Απριλίου, η Ρωσία αναλαμβανει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για έναν μήνα, διαδεχόμενη τη Μοζαμβίκη. Στον ΟΗΕ, η Μόσχα υποστηρίζει ότι βρίσκεται αντιμέτωπη «με όλη τη Δύση».

Ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα στόχους στη Δαμασκό, προκαλώντας υλικές ζημιές, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων. Πρόκειται για το δεύτερο ισραηλινό πυραυλικό πλήγμα στην πρωτεύουσα της Συρίας πριν συμπληρωθούν 24 ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα