back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή η Ιερά οδός, από το ύψος της Αγίας Άννης, στο ρεύμα προς Αθήνα μετά από απειλητικό τηλέφωνο για βόμβα στη γεωπονική σχολή Αθηνών. Επιπλέον πολύ αυξημένη η κίνηση στην Παραλιακή και την Κηφισίας.

Στάση εργασίας στα λεωφορεία τη Δευτέρα, 3 Απριλίου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 μμ, με αίτημα τη διασφάλιση ασφαλών δημόσιων συγκοινωνιών για το κοινό και τους εργαζόμενους.

Καταργούνται όλα τα μέτρα κατά της διασποράς της COVID-19 στα σχολεία, όπως η 5νθήμερη καραντίνα ασθενούς και η μη προσμέτρηση απουσιών. Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση πλέον θα υπολογίζονται κανονικά οι απουσίες για τους μαθητές σε περίπτωση νόσησης. Επίσης, από σήμερα κανονικά θα υπολογίζονται και οι απουσίες λόγω γρίπης, οι οποίες μέχρι τώρα καταγράφονταν αλλά δεν προσμετρούνταν για το χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί για το τρομοκρατικό δίκτυο που αποκαλύφθηκε στην Αθήνα μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι ετοίμαζαν μαζική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο – συναγωγή στου Ψυρρή , στο κέντρο της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση ενός άγνωστου άντρα, 30 ετών, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στην Τεχεράνη.

“Η κυβέρνηση δεν κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα Εθνικής ασφάλειας. Αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς πόρους θα ολοκληρώσει με εθνικούς πόρους τον φράχτη, σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την περιοδεία του στον νομό Έβρου. Τόνισε ακόμα ότι η κάλπη της 21ης Μαϊου είναι η κρίσιμη κάλπη, καθώς οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για κόμμα, πρωθυπουργό, αλλά και για πρόταση διακυβέρνησης.

Περιοδεία στην αγορά του Άργους πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για τοξικότητα και διχασμό, εξαπολύοντας επίθεση για τα θέματα της ακρίβειας. Όπως είπε, “πολιτική αλλαγή θα έρθει μονάχα αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος. Στις 7:00 προγραμματισμένη ομιλία του στην Καλαμάτα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε να οικοδομεί τον φράχτη. Διότι πιστεύουμε ότι οι χώρες έχουν σύνορα. Σύνορα υπάρχουν και στον Έβρο και στη θάλασσα”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο STAR FORUM 2023. Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες,ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «μπορούν να υπάρξουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Γι’ αυτό λέω στον ελληνικό λαό, δώστε μας ένα ισχυρό ποσοστό για να διαπραγματευτούμε από μια θέση, η οποία να μπορεί να εγγυηθεί όσα λέμε προεκλογικά.

Όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός, για θετικές εξελίξεις προς όφελός του, τόνισε ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Star Forum 2023. Ανοιχτός σε προγραμματική συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας μόνο εφόσον αυτή γίνει προεκλογικά, δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Υποχώρησε στο 5,4% τον Μάρτιο ο πληθωρισμός στη χώρα μας από 6,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη Eurostat. Παραμένει υψηλός, ωστόσο, στο 15,4%, ο πληθωρισμός σε τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό. Σε επίπεδο Ευρωζώνης, ο τιμάριθμος κατέγραψε μικρή επιβράδυνση στο 6,9% από 8,5% τον Φεβρουάριο.

Μεταβάλλονται το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου τα δρομολόγια του τραμ, λόγω της διεξαγωγής αγώνα δρόμου στον Πειραιά. Έτσι, τα δρομολόγια της Γραμμής 7 από τις 9 το πρωί ως τις 12:30 το μεσημέρι θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «ΣΕΦ».

Στη διεθνή επικαιρότητα

Απορρίφθηκε σήμερα από την ειδική επιτροπή της Πρετόρια η αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης του παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους για ton φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου του 2013. Έχει δικαίωμα για νέα αίτηση αποφυλάκισης τον Αύγουστο του 2024.

Εξιτήριο αναμένεται να λάβει ο Πάπας Φραγκίσκος αύριο, Σάββατο, από το νοσοκομείο της Ρώμης στο οποίο νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού. Ωστόσο, δεν θα μπορέσει να χοροστατήσει στη λειτουργία της Κυριακής των Βαϊων για τους Καθολικούς, μεθαύριο, 2 Απριλίου.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στις 21.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο Σ.Ε.Φ. για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες κυρίως το πρωί και το βράδυ, προβλέπονται αύριο, στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα