back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Tρία σπουδαία ματς στην Basket League

Διαβάστε επίσης

Με τρία ντέρμπι συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Basket League, καθώς το ενδιαφέρον εστιάζεται σε Ρόδο, Νίκαια και Πυλαία.

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου θα κρίνουν τη «μάχη» της παραμονής στην Basket League και για τον Ιωνικό ο σημερινός αγώνας (1/4, 16:00, ΕΡΤ3) απέναντι στο Λαύριο είναι πολύ σημαντικός. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι μετά το διπλό στην Καρδίτσα αισθάνονται πια ασφαλείς, έχοντας «αέρα» δύο νικών από τους δύο ουραγούς και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας.

Ο Ιωνικός προέρχεται από ένα σερί πέντε ηττών, στο οποίο υποχρεώθηκε για δεύτερη φορά στη διάρκεια της σεζόν αφού το ίδιο έκανε από τη 2η ως την 6η αγωνιστική. Η ομάδα της Νίκαιας έχασε κατά σειρά τα παιχνίδια με Ολυμπιακό εκτός, ΑΕΚ εντός, Απόλλωνα εκτός, Περιστέρι εντός και Άρη εκτός έδρας. Ο Ιωνικός έχει, με διαφορά τη χειρότερη άμυνα του Πρωταθλήματος (90,7) κάτι που αποτυπώνεται και στον συντελεστή πόντων που είναι σχεδόν διπλάσιος από τον προηγούμενο χειρότερο, αφού είναι στο -356 έναντι του -187 της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό.

Το Λαύριο μετά την απογοητευτική εκκίνηση του στη σεζόν (0-8) παρουσιάστηκε μεταμορφωμένο και με ρεκόρ 6-6 στις 12 αγωνιστικές που ακολούθησαν, ξέφυγε από τη δυσχερή θέση στην οποία βρισκόταν. Έχει καταφέρει μάλιστα να σημειώσει δύο εκτός έδρας νίκες ενώ οι τρεις ομάδες που βρίσκονται πίσω του, παραμένουν χωρίς διπλό. Για την ομάδα της λαυρεωτικής αυτό θα είναι το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι στη σεζόν, οπότε μόνο με νίκη επί του Ιωνικού θα αποφύγει την ισοφάριση της χειρότερης συγκομιδής διπλών στην ιστορία της, αφού στα δύο –με περισσότερα παιχνίδια- είχε περιοριστεί στις σεζόν 2015-16 (2-11) και 2018-19 (2-11).

Στη Ρόδο θα γίνει το δεύτερο από τα δύο παιχνίδια με τα οποία θα ανοίξει (1/4, 16:00, ERT Sports 1) η αυλαία της 21ης αγωνιστικής, της προτελευταίας για την κανονική περίοδο της Basket League. Ο Κολοσσός θα υποδεχτεί τον Άρη σε ένα ματς με μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες που επιδιώκουν το πλασάρισμα τους στην εξάδα της τελικής βαθμολογίας.

Ο Κολοσσός έχει παρουσιάσει εκ διαμέτρου αντίθετους απολογισμούς, εντός (8-1) και εκτός έδρας (1-9). Από τη Ρόδο πέρασε μόνον ο Ολυμπιακός ενώ μετά τον Άρη το νησί θα επισκεφτεί και ο Παναθηναϊκός την επόμενη Τρίτη (4/4, 19:00) για το εξ αναβολής παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής. Το καλύτερο ποσοστό, εντός έδρας νικών κανονικής περιόδου στην ιστορία των «θαλασσί» είναι εκείνο της σεζόν 2011-12 όταν είχαν 83,33 (10-2).

Ο Άρης κλείνει το Σάββατο το πρόγραμμα των εκτός έδρας αγώνων του στην κανονική περίοδο, αφού η αυλαία γι’ αυτόν θα πέσει στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα. Μακριά από το Nick Galis Hall έχει απολογισμό 3-7, έχοντας φτάσει ήδη στην ισοφάριση της μεγαλύτερης επίδοσης του σε νίκες των τελευταίων πέντε χρόνων και έχοντας ξεπεράσει εκείνη των τελευταίων τριών.

Το ντέρμπι των Δικεφάλων θα κλείσει το αποψινό (1/4, 19:15, ΕΡΤ3) πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής, της προτελευταίας της κανονικής περιόδου για την Basket League. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προσπαθούν μέσα από τους τελευταίους αγώνες τους να βρεθούν σε όσο το δυνατόν, καλύτερη θέση ενόψει των επερχόμενων πλέι οφ και το μεταξύ τους παιχνίδι είναι σημαντικό βαθμολογικά.

Ο ΠΑΟΚ παρά την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό, βρίσκεται μέσα στο «κάδρο» των ομάδων που διεκδικούν μία θέση στην πρώτη τετράδα, που δίνει και πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ, έχοντας απολογισμό 11-9. Σημείωσε τις οχτώ από τις 11 νίκες του στο PAOK Sports Arena, έχει ξεπεράσει την περσινή επίδοση του (7-5) και έχει ισοφαρίσει την καλύτερη εντός έδρας επίδοση του στην τελευταία τριετία –είχε ρεκόρ 8-3 στην κανονική περίοδο της σεζόν 2020-21.

Για την ΑΕΚ αυτό θα είναι το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι της στην κανονική περίοδο, αφού προηγήθηκε χθες και το εξ αναβολής ματς με τον Προμηθέα. Η ήττα στην Πάτρα την ανάγκασε να βρεθεί σε ισορροπημένο ρεκόρ μακριά από τα Άνω Λιόσια αφού είναι πια στο 5-5. Με νίκη στην Πυλαία θα κλείσει την κανονική περίοδο με θετικό συντελεστή αποτελεσμάτων και μετά το περσινό 4-8 εκτός έδρας. Με ήττα όμως από τον ΠΑΟΚ , θα υποχρεωθεί σε αρνητικό ρεκόρ αποτελεσμάτων μακριά από την έδρα της σε δύο συνεχόμενες σεζόν για πρώτη φορά μετά τη διετία 2009-11. Τότε είχε μετρήσει οχτώ σερί σεζόν (2003-11) στις οποίες είχε αρνητικό συντελεστή αποτελεσμάτων για την κανονική περίοδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα