back to top
17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησαν τα πρώτα έργα στο Βοτανικό για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Διαβάστε επίσης

Ιστορική ημέρα η Πέμπτη για τον Παναθηναϊκό, καθώς άρχισε η διαδικασία καθαρισμού και οι πρώτες χωματουργικές εργασίες στο χώρο που θα χτιστεί το νέο γήπεδο της ομάδας στον Βοτανικό.

Το παρών στην έναρξη των εργασιών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας, Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, καθώς και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Παναγιώτης Μαλακατές.

 

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της βόλτας που έγινε στο χώρο που θα κατασκευαστεί το γήπεδο, ο Γιάννης Αλαφούζος θέλησε να πειράξει τον Κώστα Μπακογιάννη για τα κίτρινα γιλέκα που φορούσε τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι υπουργοί.

“Το γιλέκο θα μπορούσε να είναι ένα γκρι, ένα μπλε, ένα ροζ ή ένα πορτοκαλί”, σχολίασε ο Γιάννης Αλαφούζος, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να αναφέρει πως το χρώμα είναι το συγκεκριμένο για λόγους ασφαλείας και τον κ. Αλαφούζο να απαντά: “Ο δήμαρχος φταίει, είναι ΑΕΚ”.

 

Στη συνέχεια προχώρησαν σε δηώσεις για τα πρώτα έργα που ξεκίνησαν στο Βοτανικό.

Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη:

“Το μεγαλύτερο όραμα του λαού του Παναθηναϊκού που ξεκίνησε πριν από 18 χρόνια, από το 2005, και που δυστυχώς διάφορες καθυστερήσεις το οδήγησαν σήμερα εδώ, επιτέλους με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενέργειες όλων των συναρμοδίων Υπουργών και βεβαίως του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και με την εξαιρετικά καλή μας συνεργασία του Δήμου Αθηνών, τον Δήμαρχο κ. Μπακογιάννη, αλλά και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον κ. Γιάννη Αλαφούζο, και τον Ερασιτέχνη, τον κ. Μαλακατέ, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Πριν από 3 χρόνια υπογράψαμε το αρχικό μνημόνιο που θα μας έφερνε εδώ.

Και σήμερα ξεκινάει το έργο, ώστε σε 3 χρόνια ο λαός του Παναθηναϊκού να έχει το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα, αυτό που του αξίζει και ταυτόχρονα οι Αθηναίοι κι οι Έλληνες να απολαμβάνουν μία καινούρια γειτονιά που σήμερα είναι απολύτως υποβαθμισμένοι, να γίνεται το κάτι άλλο, κάτι τελείως καταπληκτικό για τους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονα με μία σημαντική αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας και της Λ. Αλεξάνδρας με τη συνέχεια μετά τα εγκαίνια του γηπέδου της κατεδαφίσεως του παλιού, ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Η Διπλή Ανάπλαση θα είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έχει γίνει εδώ κι έναν αιώνα στην Αθήνα. Και είμαι εξαιρετικά περήφανος που ως συναρμόδιος Υπουργός μαζί με τον άμεσό μου συνεργάτη, Νίκο Παπαθανάση, καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων. Κα να τονίσω ότι παρά τους δυσταγμούς και τις αμφιβολίες όλα έχουν τηρηθεί εντός νομοδιαγράμματος.

Έτσι, όλα πάνε όπως πρέπει, το έργο επιτέλους ξεκινάει. Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι λόγια είναι για έργα κι αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά”.

 

Μπακογιάννης: “Το όνειρο γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, αρχίζει το ματς”

“Σήμερα είναι μία πάρα πολύ μεγάλη μέρα για την Αθήνα, μία πάρα πολύ μεγάλη μέρα για τον Παναθηναϊκό και τα έργα μιλάνε από μόνα τους, δεν χρειάζονται πάρα πολλά λόγια. Το όνειρο γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, αρχίζει το ματς”.

 

Αλαφούζος: “Δεν ξέρω αν η Κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο”

“Ο Βοτανικός είναι ένα τεράστιο έργο. Η ανάπλαση του Βοτανικού γενικά. Και θα δώσει ένα σημείο αναφοράς στην πρωτεύουσα. Για τον Παναθηναϊκό είναι πιο σημαντικό γιατί θα αποκτήσει ένα πάρα πολύ σύγχρονο γήπεδο, το πιο ωραίο στην Ελλάδα. Φέτος τελειώνουμε στο Κορωπί τα έξι γήπεδα και το ξενοδοχείο, οπότε θα είμαστε η ομάδα με το καλύτερο γήπεδο και τις καλύτερες υποδομές.

Υπάρχει μια τεράστια διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη βλέπουμε καθημερινά, αυτό δεν το έχει αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση και δεν ξέρω και εάν είναι διατεθειμένη, εάν θέλει να την αντιμετωπίσει. Την δυσαρέσκειά μας την έχουμε εκφράσει πολλές φορές. Αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι, αν δεν αποφασίσουν οι πολιτικοί να τους εφαρμόσουν, αντί να τους αγνοούν, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτα. Έχω κάποιο λόγο να μην έιμα απογοητευμένος; Βλέπετε γύρω μας συνθήκες που θα μου επέτρεπαν να μην είμαι απογοητευμένος;”

 

Μαλακατές: “Φεύγουμε από τα λόγια και περνάμε στις πράξεις”

«Νομίζω ότι είναι μία μέρα η σημερινή, που όλος ο φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκού περίμενε με μεγάλη προσμονή. Είναι μία ιστορική μέρα. Φεύγουμε από τα λόγια και περνάμε στις πράξεις. Μιλάμε για πρόδρομες εργασίες, που αποτελούν τον προθάλαμο για να ολοκληρωθεί το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας», τόνισε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

 

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα