back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα. Η κίνηση είναι αυξημένη στο ρεύμα εισόδου τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου όσο και στην Αθηνών-Λαμίας. Ειδικότερα όπως ενημερώνει η Τροχαία σχηματίζονται ήδη ουρές αυτοκινήτων τόσο στα διόδια Ελευσίνας, όσο και στα διόδια Αφιδνών, όπου παρατηρείται ανάσχεση περίπου 200 μέτρων. Αυξημένη είναι η κίνηση και στην είσοδο της Αττικής Οδού, στην Ελευσίνα. Έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Βροχές στην ηπειρωτική χώρα, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Θράκη συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη χώρα με τις βροχοπτώσεις ωστόσο να εξασθενούν τις βραδινές ώρες για να ενισχυθούν και πάλι αύριο Τρίτη του Πάσχα. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σε Θεσσαλία και Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σποραδικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Με πληροτητες που φθανουν το 75% αν και αναχωρησαν με πληρότητες στο 100%, επιστρεφουν τα πλοια στα λιμάνια της χωρας καθώς αρκετοί είναι αυτοί που παρατείνουν τις διακοπές τους . Συνολικά για σημερα από Πειραιά Ραφηνα και Λαυριο εχουν προγραμματιστεί 35 ακτοπλοικά δρομολόγια και 30 για τον Αργοσαρωνικό.

Μαίνονται οι συγκρούσεις στο Σουδάν με τον αριθμό των νεκρών και τραυματιών να αυξάνεται ενώ την ίδια στιγμή δραματικές στιγμές περνούν οι Έλληνες που ζουν στη χώρα και παραμένουν εγκλωβισμένοι. Σύμφωνα με τον απολογισμό του ΠΟΥ τους 97 έφθασαν οι νεκροί από τις σφοδρές μάχες μεταξύ στρατού και παραστρατιωτικών. 15 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στον Ναό του Ευαγγελισμού χωρίς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και ενώ απ’ έξω ακούγονται ασταμάτητοι πυροβολισμοί. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους είναι και τρία παιδιά ηλικίας 9-10 ετών.

Με εντολή του Νίκου Δένδια έχει ενεργοποιηθεί η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων, ενώ το ΥΠΕΞ καλεί τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό εάν έδωσαν άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν εμπλέκοντας έμμεσα την Ελλάδα στον εμφύλιο. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί άλλο να κρύβεται και οφείλει απαντήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από μία μικρή ανάπαυλα για τον εορτασμό του ΠΑΣΧΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη του Πάσχα αναμένεται να επισκεφθεί την Κέρκυρα, στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά τη χώρα. Η 22η Απριλίου φαίνεται πως είναι η ημερομηνία της επίσημης προκήρυξης των εθνικών εκλογών με τον πρωθυπουργό να αναμένεται να μεταβεί στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζητώντας τη διάλυση της Βουλής.

Ντιμπέιτ εδώ και τώρα ζητά ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξετυλίξει το κυβερνητικό του πρόγραμμα.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί αύριο το Λαύριο και την Τετάρτη του Πάσχα θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ωδείο της Δράμας.

Τρία παιδιά ηλικίας 9,13 και 14 ετών νοσηλεύονται μετα τους τραυματισμούς τους από κροτίδες και βεγγαλικά στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ . Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γεννηματάς νοσηλεύεται 27χρονος τραυματίας που μεταφέρθηκε από το Λεωνίδιο.

Ελεύθερη θα είναι αύριο Τρίτη του Πάσχα η είσοδος στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία όλης της χώρας, που υπάγονται στο Υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή την Διεθνή ημέρα Μνημείων.

Την έντονη αντίδραση Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Πρασίνων προκαλεί η απαίτηση του πρωθυπουργού της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ (CSU) να παραμείνουν σε λειτουργία οι πυρηνικοί σταθμοί που βρίσκονται στο κρατίδιό του, παρά το γεγονός ότι κατέβηκαν οριστικά οι διακόπτες της πυρηνικής ενέργειας σε όλη τη Γερμανία (16/4).

Ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αποκαλούμενης «γενιάς του 60», ο ζωγράφος Χρίστος Καράς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, την Κυριακή του Πάσχα. Βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών το 2001 για το σύνολο του έργου του, ο Χρίστος Καράς «κατατάσσεται στους δημιουργούς, που έφεραν ουσιαστική τομή στην ελληνική τέχνη.

Φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ είναι ο Τζεναρο Γκατουζο με τον Ιταλό τεχνικό να είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους ερυθρόλευκους.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται αύριο στην Αττική. Στα βόρεια θα σημειωθούν τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα