back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κίνδυνος αποκλεισμού της Γιουβέντους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Διαβάστε επίσης

Παρότι η CONI δικαίωσε προσωρινά τη Γιουβέντους και τις έδωσε πίσω τους 15 βαθμούς ποινής, οι “μπιανκονέρι” κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport αναφέρει την Τρίτη πώς η UEFA παρακολουθεί στενά τα νομικά προβλήματα της Γιουβέντους και διεξάγει τη δική της έρευνα για τις οικονομικές πρακτικές του συλλόγου. Η ιταλική ολυμπιακή επιτροπή έδωσε προσωρινά πίσω τους 15 βαθμούς που είχαν αφαιρεθεί, ύστερα από την εκδίκαση της έφεσης.

Αυτό που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη Γιουβέντους είναι το Financial Fair Play. Τον Σεπτέμβριο του 2022 επιβλήθηκε στον σύλλογο πρόστιμο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ από την UEFA για παραποίηση εγγράφων.Η Γιουβέντους μπορεί να είναι τρίτη μετά την επιστροφή των βαθμών και να βρίσκεται σε τροχιά Champions League, αλλά είναι πιθανό να μη βγει στην Ευρώπη, αν υπάρξει τελικά αφαίρεση βαθμών.

Εφόσον η ιταλική ομάδα δεν κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, η UEFA δεν θα επισπεύσει τις διαδικασίες αποκλεισμού της, αφού δεν θα υπάρχει αντίκρισμα να της επιβάλει αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα