back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μαυροσουβάλα στο Μήλεσι του Ωρωπού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 13.30 το μεσημέρι και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν είκοσι πυροσβέστες με 6 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 2 αεροσκάφη.

Φωτιά και σε δασική έκταση στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Σε συλλαλητήρια για την εργατική πρωτομαγιά καλούν αύριο τα συνδικάτα. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Αθηνών οργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, και επίσης στις 11 το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Σε συλλαλητήριο στο Πασαλιμάνι καλεί στις 11 το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ενώ συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ακινητοποιημένα θα μείνουν αύριο Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σε 24ωρη απεργία επίσης, ΟΣΕ και Προαστιακός. Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία.

“Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα. Θα είναι αυτή που θα ορίσει ποιος θα κυβερνήσει”, επαναλαμβάνει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σήμερα επισκέπτεται τα Ιωάννινα.

“Όσο πιο καθαρή θα είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο επιτακτική θα είναι η εντολή του λαού για προοδευτική κυβέρνηση”, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το Μενίδι.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ηράκλειο Κρήτης, στο Νότιο Τομέα της Αθήνας και στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Αυτό προκύπτει μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Άρειο Πάγο. Βάσει της εκλογικής νομοθεσίας οι αρχηγοί των κομμάτων έχουν δικαίωμα να είναι υποψήφιοι σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Στο μεταξύ σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέπτεται την Ξάνθη.

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει απόψε στην Καισαριανή, πριν από την συναυλία – αφιέρωμα που οργανώνει για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Σκοπευτήριο, η Κομματική Οργάνωση Αττικής, στις επτά και μισή το απόγευμα.

Την Καλαμάτα επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Το ΜέΡΑ 25, έδωσε στη δημοσιότητα το δικό του πρόγραμμα 100 Ημερών, το οποίο, όπως σημειώνει, “προσφέρει καινοτόμες λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα”.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την κρίσιμη απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τη συμμετοχή ή μη του αποκαλούμενου κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μάϊου. Στο μεταξύ, μια ημέρα μετά στην αίτηση εξαίρεσης των τριών δικαστών, το Εθνικό Κόμμα Έλληνες κατέθεσε στον Άρειο Πάγο υπόμνημα ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικές οι τροπολογίες στην εκλογική νομοθεσία και να σταλεί προδικαστικό ερώτημα στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Στο γρασίδι, με μουσικές, παιχνίδια, θέατρο και πολύ κέφι μικροί και μεγάλοι Αθηναίοι θα γιορτάσουν την φετινή Πρωτομαγιά, στο πρωτότυπο πικ νικ που διοργανώνει, για δεύτερη χρονιά, στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο Δήμος Αθηναίων. Ανοίγοντας και φέτος την αυλαία του Athens City Festival, οικογένειες και ιδιαίτερα τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους, καθώς θα απασχοληθούν δημιουργικά, θα χορέψουν, θα ζωγραφίσουν, θα δουν τους μύθους του Αισώπου να ζωντανεύουν, θα μάθουν για το περιβάλλον παίζοντας και θα μυηθούν στον μαγικό κόσμο της επιστήμης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 7η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 8: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, Ολυμπιακός – Βόλος και ΠΑΟΚ – Άρης.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα