back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Τη Σαλαμίνα επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια συζήτησης με πολίτες στα ναυπηγεία της Σαλαμίνας έθεσε ως στόχο μια νέας κυβερνητικής θητείας την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και το μέσου μισθού στα 1500 ευρώ. Αλλά και ετήσια ανάπτυξη 3% γιατί μόνο με την ανάπτυξη – όπως είπε – μειώνεται η ανεργία. Ο κ Μητσοτάκης – όπως είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – δεσμεύτηκε για τρεις παρεμβάσεις που αφορούν στη νέα γενιά, στη στήριξη της οικογένειας και στην ελάφρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων.

Εφάπαξ καταβολή youth pass 150 ευρώ που θα καταβάλλεται σε όλους τους νέους με την ενηλικίωση τους.

Περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για ιδιοκτήτες που θα ασφαλίζουν τα σπίτια τους καθ όλη τη διάρκεια του έτους έναντι φυσικών καταστροφών

Αναπροσαρμογή των επιδομάτων τέκνων στους δημόσιους υπαλλήλους. Από 50 στα 70 ευρώ για ένα παιδί, στα 120 για δύο και στα 170 ευρώ για τρία παιδιά.

Σχολιάζοντας τις νέες εξαγγελίες η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου έκανε λόγο για ”ψεύτικες υποσχέσεις και πανικό του κ Μητσοτάκη”.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη σε δημοσιογράφους της περιφέρειας. Θα προβληθεί στις 10 το βράδυ από 8 τηλεοπτικούς σταθμούς και από τα social media του κόμματος. Αύριο ο κ Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Λαμία. Στις έξι και μισή το απόγευμα θα απευθύνει ομιλία από την πλατεία λαού.

Χθες από την Κοζάνη, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τις προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν πάνω στο Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι ο μόνος αντίπαλος είναι η ”χειρότερη δεξιά από τη μεταπολίτευση και μετά”. Αύριο στις έξι και μισή το απόγευμα θα απευθύνει ομιλία από την πλατεία Λαού στη Λαμία.

Στην Κοζάνη μιλά αυτή την ώρα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει και μετεκλογικά ότι λέει προεκλογικά. Χαρακτήρισε ”αποτυχημένη τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη” και υπογράμμισε ότι ”στοχεύει στην αλλαγή του προτύπου διακυβέρνησης της χώρας”.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί από το Γκάζι, σε εκδήλωση του κόμματος για τη λαϊκή στέγη, χαρακτήρισε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συνένοχους στο έγκλημα των πλειστηριασμών ενώ έκανε λόγο για ρεσιτάλ υποκρισίας και εξαπάτησης.

Στη Λάρισα περιοδεύει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. – Στην Άρτα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης.

Έως τις 31 Μαΐου συνεχίζονται σε 125 γειτονιές της πρωτεύουσας, οι εκδηλώσεις του Αthens City Festival, με περιηγήσεις, βραδιές γαστρονομίας, εκθέσεις, υπαίθριες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, συναυλίες, dj set και μουσικά events. Χθες, περισσότεροι από 6000 κόσμου, έδωσαν το παρών στη λαμπερή πλατεία Κοτζιά, για την μαγευτική συναυλία του βρετανικού συγκροτήματος Cinematic Orchestra. Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα μας 3wathina984.gr , στην ιστοσελίδα του δήμου cityofathens.gr καθώς και στο cityfestival.thisisathens.org

Στη Μεγάλη Βρετανία, σχεδόν 50.000 πάρτι διοργανώθηκαν σήμερα σε όλη την χώρα, για τον εορτασμό της στέψης του Κάρολου του Γ΄ ενώ αυτή την ώρα χιλιάδες πολίτες έχουν κατακλύσει γιορτάζοντας τους δρόμους του Λονδίνου, μεταξύ τους και την Downing Street, έξω από την πρωθυπουργική κατοικία. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στις 10 το βράδυ – ώρα Ελλάδας – με τη μεγάλη συναυλία στο κάστρο του Γουίνδσορ εκεί όπου θα δώσουν το παρόν δεκάδες αστέρες του καλλιτεχνικού στερεώματος, με επικεφαλής τον Αντρέα Μποτσέλι. Αύριο η χώρα …’’τραβά χειρόφρενο’’ καθώς έχει κηρυχθεί εθνική αργία!

Στην Ουκρανία: Εντολή εκκένωσης 18 οικισμών περιμετρικά του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια έδωσε ο ρωσικός στρατός κατοχής, προκαλώντας γενικευμένο πανικό στη χώρα, υπό τον φόβο πρόκλησης πυρηνικού δυστυχήματος. Στο μεταξύ, ο ρωσικός μισθοφορικός στρατός Βάγκνερ μετά τις διαβεβαιώσεις του Κρεμλίνου για περισσότερα όπλα, φαίνεται να παραμένει στη μάχη για την κατάληψη της ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ, στα ανατολικά της χώρας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Αύριο στις εννέα το βράδυ θα διεξαχθούν οι αγώνες της 9ης αγωνιστικής των Play Off της Σούπερ Λιγκ οι οποίοι αναβλήθηκαν εξαιτίας σωρείας κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 22,6 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα