back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Στις φυλακές Τυράννων οδηγείται ο ομογενής – υποψήφιος δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη, σε εκτέλεση της απόφασης του πρωτοδικείου Αυλώνας για 10ημερη κράτηση του με την κατηγορία της απόπειρας εξαγοράς ψήφων.

Για ‘’σκανδαλώδη δικαστική απόφαση δύο μόλις μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη Χιμάρα’’ κάνει λόγο το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εάν – όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση – ‘’τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα’’..

“Προκλητική χωρίς αδιάσειστα στοιχεία’’ χαρακτήρισε την δικαστική απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχετική ανακοίνωση επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι ‘’προτίμησε να κάνει φιέστες με τον πρωθυπουργό Ράμα, αντί να επενδύσει σε έναν συντεταγμένο ελληνοαλβανικό διάλογο, διεκδικώντας απτή πρόοδο στα δικαιώματα της μειονότητας’’. Στο μεταξύ, σε νοσοκομείο των Τυράννων διακομίστηκε ο Παντελής Κακαβέσης, συνεργάτης του κ Μπελέρη, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο, ενώ με τις ίδιες κατηγορίες της απόπειρας εξαγοράς ψήφων συνελήφθη και ο επίσης ομογενής Βλαδίμηρος Κουμής, πρώην Δήμαρχος Λουκόβου.

Μια μέρα πριν τις αμφίρροπες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, ο Πρόεδρος Ερντογάν με το βλέμμα στραμμένο στους ισλαμιστές ψηφοφόρους του επισκέφθηκε την Αγία Σοφία, εκεί όπου προσεύχονταν οι Οθωμανοί Σουλτάνοι πριν ξεκινήσουν για πόλεμο. Αντίθετα ο Κεμάλ Κιλιτζάρογλου με την επίσκεψή του στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ επιλέγει να στείλει μήνυμα μιας κοσμικής Τουρκίας..

Η συνάδελφος Αθηνά Κορλίρα παρακολουθεί τις εξελίξεις και μας ενημερώνει..

Επίσκεψη σε Ιταλία και Γερμανία πραγματοποιεί ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.. Μετά τη συνάντησή του στη Ρώμη με τον Πρόεδρο Ματαρέλα, έγραψε στο τουίτερ «στον πόλεμο αυτό η Ιταλία συντάσσεται με την σωστή πλευρά, με την πλευρά της αλήθειας». «Κινούμεθα προς την κατεύθυνση της νίκης. Νίκη σημαίνει ειρήνη για την χώρα μας».. Στο μεταξύ, η γερμανική καγκελαρία επιβεβαίωσε την αυριανή επίσκεψη Ζελένσκι στο Βερολίνο, χωρίς ωστόσο – για λόγους ασφαλείας – να δίνει στη δημοσιότητα το πρόγραμμα επισκέψεων του Ουκρανού προέδρου.

Στα καθ ημάς..

Αντίστροφη μέτρηση για τις εθνικές κάλπες τις 21ης Μαΐου..

“Κρίνετε και συγκρίνετε τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στη δική μας κυβερνητική θητεία η ανάπτυξη δεν ήρθε με υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και τσάκισμα των συνταξιούχων. Ήρθε με περικοπές φόρων, αυξήσεις στις συντάξεις, και περικοπές στις εισφορές “, είπε από την Κυψέλη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ πρότεινε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές η συζήτηση να επικεντρωθεί στο σχέδιο για την επόμενη’’ .Ομιλία σε ανοιχτή εκδήλωση στο Ηρώο, στην παραλία του Βόλου, απευθύνει, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Νωρίτερα από τα Τρίκαλα έκανε λόγο για ‘’σχέδιο Μητσοτάκη για αφαίμαξη των πολλών και στήριξη των λίγων λέγοντας χαρακτηριστικά ‘’ κατάντησε τη χώρα με μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας». Στα Χανιά, στον πεζόδρομο της οδού Μουσούρων μιλά αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Με άρθρο του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο κ Ανδρουλάκης ανέφερε ότι “Η δικαιοσύνηείναι η μόνη αρμόδια να δείξει τον δρόμο για το σκάνδαλο των υποκλοπων” .

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μεϊντάνι, (πεζόδρομος Ίδης) στο Ηράκλειο, μιλά ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε Δράμα, Σέρρες και Κοζάνη περιοδεύει το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Συναυλία στο Πάρκο Τρίτση διοργανώνει αυτή την ώρα, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από αυτή την ώρα έως τα μεσάνυχτα το Μουσείο Ακρόπολης το οποίο συμμετέχει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων.Συνεχίζεται όλο το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη, η μεγάλη γιορτή των comics, με τη συμμετοχή 170 δημιουργών.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής ολοκληρώνονται σήμερα τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ.

Παναιτωλικός – ΟΦΗ: 0 – 2

Αυτή την ώρα: Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος, Ιωνικός – Λαμία και

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα