back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης – Reuters: Θα τείνω πάντα το χέρι της φιλίας προς την Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την Ελλάδα που οραματίζεται, μια χώρα με ταχεία ανάπτυξη που κοιτά μπροστά. Εξέφρασε, δε την ελπίδα, ο ελληνικός λαός να του δώσει εντολή και να προχωρήσει σε μια δεύτερη θητεία με καθαρή πλειοψηφία, προκειμένου να ξετυλίξει το αναπτυξιακό του σχέδιο.

«Ελπίζω πρόσθεσε, ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι χρόνια ταχείας ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά ανάπτυξης που θα περιορίσει, επίσης, τις ανισότητες και θα διασφαλίσει ότι θα επικεντρωθούμε στη στήριξη εκείνων που είναι πιο ευάλωτοι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί μια στρατηγική για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους δανειστές της ευρωζώνης. «Οι χώρες με υψηλό χρέος χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μειώσουν το χρέος τους και χρειάζονται μια εξατομικευμένη προσέγγιση. Μπορούμε να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2%. Και αυτό είναι που δεσμευόμαστε» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς αν έχει διδαχθεί μαθήματα κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων ετών της θητείας του, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ω, πολλά μαθήματα, αν μη τι άλλο. Όταν υπάρχει αμφιβολία, να είστε τολμηροί, αντί να συγκρατείστε. Όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις θέλω πραγματικά να βάλω την Ελλάδα σε διαφορετική τροχιά».

ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι η Ελλάδα το 2023 είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι ήταν το 2019. Και θέλω να χτίσω πάνω σε αυτό”, είπε ο Μητσοτάκης, λέγοντας για την αντιπολίτευση: «Τάζει τον ουρανό με τ’ άστρα».

Τουρκία

Όσον αφορά τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Πάντα υποστήριζα πως δεν υπάρχει λόγος να έχουμε μια συγκρουσιακή σχέση». Τόνισε, όμως, ότι το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι «βαθιά αναθεωρητικό» και παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

«Το πρωταρχικό μου καθήκον μου είναι να διασφαλίσω την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων. Και, παράλληλα, θα τείνω πάντα το χέρι της φιλίας προς την Τουρκία», τόνισε.

Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα