back to top
25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

25.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός του αεροπορικού δυστυχήματος στις ελβετικές Άλπεις. Το ιδιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, στην περιοχή Ponts-de-Martel κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Νεκροί είναι ο πιλότος και οι δύο επιβάτες του αεροπλάνου. Οι ελβετικές αρχές ξεκίνησαν έρευνες για την εξακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος.

Στα καθ ημάς

Απρόσκοπτα συνεχίζεται η ψηφοφορία των Ελλήνων του Εξωτερικού σε 35 χώρες. Επί ποδός τα προξενεία και οι πρεσβείες μας, καθώς στην πρώτη εκτός χώρας εκλογική διαδικασία συμμετέχουν περισσότερα από 900 άτομα, τα περισσότερα διπλωματικοί υπάλληλοι.

Οι απόδημοι ρίχνουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος που επιλέγουν, καθώς δεν προβλέπετε σταυρός προτίμησης. Οι πρώτες κάλπες της ημέρας άνοιξαν στην Αυστραλία, οι τελευταίες στις ΗΠΑ, ενώ κλείνουν στις επτά το απόγευμα τοπική ώρα κάθε χώρας.

Εν συνεχεία οι εκλογικοί σάκοι θα μεταφερθούν αεροπορικώς στην χώρα. Θα παραμείνουν στο Εφετείο Αθηνών, εκεί όπου από τις επτά το απόγευμα αύριο θα ξεκινήσει η καταμέτρησή τους.

Στην επικράτεια, οι κάλπες θα είναι ανοιχτές αύριο από τις επτά το πρωί έως τις επτά το βράδυ. Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαραίτητη είναι η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, άδειας οδήγησης, ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας. Δεκτή θα γίνεται και η ψηφιακή ταυτότητα.

Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά καθ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Θυμίζουμε ότι στους παλιούς εγγεγραμμένους προστίθενται φέτος 430 χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι. Από αυτούς οι 112.097 είναι οι 17που αποκτούν από αυτές τις εκλογές δικαίωμα ψήφου.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα μάθε που ψηφίζεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό τμήμα είναι εγγεγραμμένοι. Επίσης στα τηλέφωνα 213 136 1500 και 213 131 38 00. Αναλυτικές πληροφορίες και στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr  

Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία, ψηφίζουν σήμερα 3,4 εκατομμύρια Τούρκοι του εξωτερικού. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 28 Μάϊου.

‘’Οι δυτικές χώρες διατρέχουν «κολοσσιαίο κίνδυνο» αν προμηθεύσουν την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16’’ διαμήνυσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο, την ώρα που οι ηγέτες της G7 από τη σύνοδο της Χιροσίμα καλούν την Κίνα να ασκήσει πιέσεις στη Μόσχα για τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ρωσικού μισθοφορικού στρατού Γεβγκένι Πριγκόζιν ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις του έχουν αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του Μπαχμούτ. Την πληροφορία διέψευσε ο ουκρανικός στρατός, ενώ ο υφυπουργός άμυνας της χώρας έκανε λόγο για κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή.

Την ύψιστη τιμητική διάκριση της Πόλεως των Αθηνών «Ευκλεής Αθηναίος» απένειμε σήμερα Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε μια συγκινητική τελετή, στο κατάμεστο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Αποδίδουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής, ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη με τον οποίο μάς συνδέουν δεσμοί ακατάλυτοι. Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: πως είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τον φωτεινό Φάρο της Ορθοδοξίας, αλλά και του γένους με όλες μας τις δυνάμεις» υπογράμμισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την παραχώρηση στο πατριαρχείου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου λέγοντας χαρακτηριστικά: ‘’Ο ναός του Αγίου Νικολάου στην Βασιλίσσης Σοφίας -ιδιοκτησία της ελεήμονος Εταιρείας Αθηναίων είναι κι επίσημα πλέον η βάση του Πατριαρχείου στην Αθήνα’’ είπε χαρακτηριστικά.

Τη Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στον αυριανό τελικό του Final Four της Euroleague.

Στο τένις, ένα βήμα πριν τον τελικό της Ρώμης βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αντιμετωπίζει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό της διοργάνωσης

Και ο καιρός…

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τοπικές βροχές και πιθανών σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα