back to top
16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη η κυκλοφορία των οχημάτων στην άνοδο του Κηφισου από Λένορμαν μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια. Επίσης κίνηση σε Πειραιώς προς Ομόνοια, άνοδο Συγγρου, Κηφισιας ανά διαστήματα και στα 2 ρεύματα, Μεσογειων και Καρέα.

Σε μαθήματα ειδικότητας διαγωνίζονται αυτή την ώρα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ειδικότερα σήμερα εξετάζονται σε Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Το δίλημμα «αυτοδυναμία ή εκλογές τον Αύγουστο» έθεσε προς τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αύξηση μισθών και μείωση τιμών για να αντέξει η μεσαία τάξη και ο εργαζόμενος», τόνισε χθες από τη Σίνδο ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους οι πολιτικοί αρχηγοί. Περιοδεία του προέδρου της ΝΔ σήμερα σε Κεραμωτη, Θασο και Δραμα. Στις 7 και μισή το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα.

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις 19:30 στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί στις 12 το μεσημέρι την Καλλιθέα
Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στο Άργος και το Ναύπλιο θα περιοδεύσει σήμερα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε επιφυλακή οι αρχές στον Έβρο λόγω μεταναστευτικού. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης επισκέπτεται σήμερα την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, το Σουφλί και το Διδυμότειχο.

Κύκλωμα που πλαστογραφούσε βεβαιώσεις διακρίσεων στο Κουνγκ Φου προκειμένου οι αθλητές να πάρουν μοριοδότηση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις εξιχνίασε η Αστυνομία.

Σοκάρει ο θάνατος 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, καθώς σύμφωνα με καταγγελία των συγγενών της στον ΣΚΑΙ, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ άργησε περίπου 5 ώρες να την παραλάβει και να την μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Οι υπεύθυνοι του Κέντρου υποστηρίζουν ότι η κοπέλα ήταν ήδη νεκρή όταν έφθασε χθες το μεσημέρι, ενώ δεν κατάφεραν να σώσουν ούτε το μωρό της.
Από το ΕΚΑΒ διατάχθηκε ήδη ΕΔΕ, όπως είπε στον Αθήνα 984 ο πρόεδρος του Νίκος Παπαευσταθίου, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πολύωρης καθυστέρησης του ασθενοφόρου.

Νεκρός εντοπίστηκε τη νύχτα άντρας, αγνώστων έως τώρα στοιχείων, στην πλατεία Βάθη έχοντας πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Οι έρευνες της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη.

Αστυνομικός της Ομάδας «Ζ» τραυματίστηκε σοβαρά, όταν στη διάρκεια καταδίωξης τριών ατόμων στη δυτική Θεσσαλονίκη, προσέκρουσε σε διερχόμενο όχημα. Διακομίστηκε αρχικά στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ, φέροντας τραύματα στα πλευρά και τον πνεύμονα, με τη ζωή του πάντως να μην διατρέχει κίνδυνο.

Οι τρεις που καταδιώκονταν τελικά συνελήφθησαν από τον δεύτερο αστυνομικό που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Συνεχίζεται η μαζική απομάκρυνση κατοίκων στη νότια Ουκρανία μετά τη μερική καταστροφή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Καχόβκα, η οποία προκάλεσε πλημμύρες κατά μήκος του Δνείπερου ποταμού.

«Η πιο δύσκολη κατάσταση επικρατεί στην περιοχή Κοραμπέλνι στην πόλη της Χερσώνας. Μέχρι στιγμής το επίπεδο το νερού ανέρχεται στα 3,5 μέτρα, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει» σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά ανθρώπους που αγνοούνται εξαιτίας των πλημμυρών.

Οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μόσχας – Κιέβου συνεχίζονται.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες το μεσημέρι και το απόγευμα, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα