back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Π. Γερουλάνος: Κόμμα εξουσίας το ΠΑΣΟΚ και όχι διαμαρτυρίας

Διαβάστε επίσης

07-06-2023

Για την πληρότητα του δημόσιου λόγου του ΠΑΣΟΚ στο πεδίο της οικονομίας, σε σχέση και με στελέχη του, τα οποία θέτουν με αποσπασματικό τρόπο σημαντικά θέματα όπως η φορολόγηση των μερισμάτων, μίλησε στον Αθήνα 984 ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Αθηνών, Παύλος Γερουλάνος.

«Δεν μπορείς να αναφερθείς στη φορολογία μιας χώρας, χωρίς να αποσαφηνίσεις ποιο μοντέλο ανάπτυξης προκρίνεις, διότι το φορολογικό σύστημα στηρίζει το αναπτυξιακό και κοινωνικό μοντέλο της κοινωνίας, στην οποία απευθύνεται» είπε στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

Υπό αυτή την έννοια, τόνισε ότι «Χρειαζόμαστε επειγόντως διεύρυνση της παραγωγικής μας βάσης με μοχλό την ανακατανομή των διατιθέμενων πόρων, την ώρα που οι παραγωγικές δυνάμεις συρρικνώνονται -λόγω και των εγγενών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας- και τα μεγάλα πακέτα από την ΕΕ εστιάζουν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες».

Όπως εξήγησε «είναι άλλο να δώσεις όλα τα χρήματα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στις μεγάλες επιχειρήσεις και άλλο να διαθέσεις ένα σημαντικό κομμάτι για την ενίσχυση των Δήμων, των συνεταιρισμών ή των Επιμελητηρίων της χώρας, ώστε η παραγωγή της ενέργειας να φτάσει σε όσους όντως την χρειάζονται, όπως οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού».

Ακολούθως, ο Παύλος Γερουλάνος επισήμανε τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ της διασφάλισης δυνατότητας παραγωγής φθηνού ρεύματος με ίδιες δυνάμεις, αντί να καταβάλλεται υψηλό ενεργειακό κόστος και σε αντιστάθμισμα να χορηγούνται επιδόματα.

Όσο για τις ενισχύσεις της ΕΕ που κατευθύνονται στο Δημόσιο, άφησε εκ νέου αιχμές για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και διεμήνυσε πως είναι άλλο να ψηφιοποιείται η γραφειοκρατία και να κερδίζεται ένα ανταγωνιστικό προβάδισμα και άλλο να καταβάλλεται πραγματική προσπάθεια για την πάταξή της ώστε να λυθεί συνολικά το πρόβλημα, μέσα από την άνοδο της ανταγωνιστικότητας στη χώρα.

«Καλή η ψηφιοποίηση που εντάσσεται στις επιτυχίες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στόχος όφειλε να είναι η κατάκτηση ανταγωνιστικότητας σε υψηλό επίπεδο», σχολίασε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας  «Η υψηλή φορολογία σε προηγμένες χώρες όπως η Γερμανία και η Δανία, σε αντίθεση με τη χώρα μας, συνδέεται με την λειτουργία του ελληνικού κράτους μέσα από μια προβληματική γραφειοκρατία και δυσλειτουργικούς θεσμούς.

Το παράδοξο έγκειται  στο γεγονός ότι ενώ η χώρα δεν φορολογεί σκληρά τις επιχειρήσεις δεν βλέπουμε επιχειρηματίες να έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα