back to top
21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Λαθεμένη η απόφαση απόσυρσης Καταρτζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

“Δεν θα χορέψω το ταγκό της ανευθυνότητας με τον κ. Μητσοτάκη. Να το χορέψει μόνος του” τόνισε ο Α. Τσίπρας, αναφερόμενος σε συνέντευξη του στο Μέγκα στον τρόπο με τον οποίο ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αντιμετωπίζει τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότηας.

Ο Α. Τσίπρας χαρακτήρισε λαθεμένη την απόφαση για απόσυρση του Μουσταφά Καταρτζή για απόσυρση του από τα γαλάζια ψηφοδέλτια, εξηγώντας πως δείχνει ένα κλίμα στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Ήταν λαθεμένη η απόφαση. Πιστεύω ότι κάνει λάθος και μάλιστα εκ των υστέρων. Έχουν τυπωθεί τα ψηφοδέλτια, το όνομά του είναι γραμμένο στα ψηφοδέλτια. Είναι λάθος γιατί δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να χρησιμοποιούμε ένα κλίμα στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας” ανέφερε και πρόσθεσε: Δεν μπορείς να βάζεις τα εθνικά θέματα στην αρένα της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Δεν ζήτησα να φύγει ο Μ. Κατρατζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ίσα ίσα, είναι λάθος. Αυτός είναι ένας ολισθηρός δρόμος όπου δεν θα ακολουθήσω. Δεν θα χορέψω το ταγκό της ανευθυνότητας με τον κύριο Μητσοτάκη. Θα το χορέψει μόνος του”.

Αναφερόμενος στο τραγικό ναυάγιο της Πύλου ο Α. Τσίπρας τόνισε πως μέχρι τώρα στα ερωτήματα που έχει θέσει υπάρχουν αντιφατικές απαντήσεις, ενώ υπογράμμισε πως “εμείς αν είμαστε κυβέρνηση δεν θα αφήναμε τους ανθρώπους να πνιγούν”.

“Προκύπτουν αντιφάσεις από τις απαντήσεις που δόθηκαν για το ναυάγιο της Πύλου. Νιώθω υποχρέωση να θέσω ερωτήματα για το ναυάγιο. Επιρρίπτω ευθύνες αν υπάρχουν, σε αυτούς που έδωσαν τις εντολές” τόνισε ο Α. Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική ηγεσία. «Δεν είμαι σίγουρος ότι το Λιμενικό έχει εντολή να σώζει όσους κινδυνεύουν», είπε και υπενθύμισε την διαφορετική επιχειρησιακή προσέγγιση που υπήρχε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. “Η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνώνυμο της ανθρωπιάς, μας έδινε συγχαρητήρια ο πάπας Φραγκίσκος αν θυμάστε», σχολίασε.

Ο Α. Τσίπρας στην ίδια συνέντευξη δεν πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις του Κ. Μητσοτάκη περί μη ιδιωτικοποίησης του νερού, ενώ για μια ακόμη φορά ζήτησε από τον ελληνικό λαό να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην δοθεί η ευκαιρία στον Κ. Μητσοτάκη να γίνει παντοδύναμος και ανεξέλεγκτος.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα