back to top
20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ελεύθερος αφέθηκε ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, μετά την απολογία του.

Ανακριτής και εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο με τους όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων. Ακόμα ένας κατηγορούμενος απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζονται.

“Καθώς η ανεργία στη χώρα μας πλέον μειώνεται και καθώς οι μισθοί αυξάνονται, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία η ευθυγράμμιση των δυνατοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παραβρέθηκε το πρωί στην 30η «Ημέρα Καριέρας» που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο λιμάνι του Πειραιά, με επίκεντρο τη γαλάζια οικονομία.

Για κατάρρευση του ΕΣΥ και αποδόμηση του κοινωνικού κράτους μίλησε από τη Χίο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι “Στα νησιά, είναι σοκαριστική η κατάσταση. Γίνονται θεραπείες χωρίς ογκολόγους. Υπάρχει εξοπλισμός χωρίς ακτινολόγους” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν ξέρουν να διοικήσουν». Ωστόσο, τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει «για μία έξτρα επένδυση στην υγεία, τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ».

“Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελάκη”, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. “Κάθε του συνέντευξη «κοστίζει» 10-15 δις παραπάνω για τους Έλληνες φορολογούμενους με βάση τις νέες παροχές που ανακοινώνει. Έχει χάσει τον λογαριασμό, ξεπερνώντας ακόμα και τις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε την Ευρώπη με τα γνωστά αποτελέσματα για όλους μας”, αναφέρουν.

Στην αγορά του Αγρινίου περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Το απόγευμα θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου. Στο μεταξύ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε, όπως αναφέρει, να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες.

Για απόπειρα ζωοκτονίας κατηγορείται 61χρονος που συνελήφθη στην Κάρπαθο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ο 61χρονος κατηγορείται ότι την περασμένη Πέμπτη πυροβόλησε με μονόκανο όπλο ένα σκύλο. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 61χρονου ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς δρόμους του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έως τις 2 μετά το μεσημέρι για τη διεξαγωγή του XTERRA Greece/Vouliagmeni, το οποίο αποτελεί παράλληλα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Off Road Τριάθλου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, στις 8 παίζουν: Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ, Βόλος – Πανσερραϊκός, Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις αρχικά στην Αττική και από το μεσημέρι γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα