back to top
19.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

19.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Θ. Ρουσόπουλος: Η οικονομία στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησής μας, για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των πολιτών

Διαβάστε επίσης

Με την ρήση «η αρχή, ήμισυ του παντός» σχολίασε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος τις κατευθύνσεις και τους στόχους της νέας κυβέρνησης – με προτεραιότητα τη μάχη της καθημερινότητας- όπως τους ανέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την εφαρμογή ήδη κάποιων από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Από τον ΕΝΦΙΑ, έως τη χορήγηση του επιδόματος για τους νέους, που παρότι λοιδωρήθηκε από την αντιπολίτευση, με τη μονιμοποίησή του έκλεισε τα στόματα όσων έσπευσαν να το αμαυρώσουν» είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Η εκκίνηση των επισκέψεων Μητσοτάκη σε υπουργεία αιχμής από το Οικονομικών, αναδεικνύει κατά τον Θόδωρο Ρουσόπουλο τη σημασία της νομοθέτησης θετικών μέτρων και σειράς ελαφρύνσεων για το 2024, προς υλοποίηση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, ακόμα και το καλοκαίρι. «Η οικονομία είναι στο επίκεντρο, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των πολιτών, που έχουν ταλαιπωρηθεί από την δεκαετή οικονομική κρίση, την πρόσφατη ενεργειακή, αλλά και την πανδημία» δήλωσε στο σταθμό της πόλης.

Για τον πληθωρισμό είπε ότι είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις παγκοσμίως και πρόσθεσε πως πληθωριστικές τάσεις αυτού του μεγέθους είχαν να εμφανιστούν διεθνώς τουλάχιστον 40 χρόνια και στη χώρα μας πάνω από τρείς δεκαετίες. «Είναι η ακρίβεια στα τρόφιμα -και αυτή μια από τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης- είναι τα επιτόκια δανεισμών και σειρά επιπλέον ζητημάτων που θα μας απασχολήσουν έντονα στο προσεχές διάστημα…» όπως τόνισε.

Δήλωσε πεπεισμένος για την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας χαρακτηρίζοντάς την κομβική σε σχέση με την περαιτέρω πορεία της οικονομίας. «Δείχνει σε ποιο σημείο βρίσκεται μια χώρα. Η κατάκτησή της ισοδυναμεί με σήμα πρόσκλησης σε άλλες οικονομίες να επιχειρήσουν στην Ελλάδα» εξήγησε και αναφέρθηκε ενδεικτικά στην περίπτωση της Ιαπωνίας, η οποία απέσυρε 11 δις ευρώ από την ελληνική οικονομία, αμέσως μετά την απώλεια της σχετικής βαθμίδας. «Αυτό τα λέει όλα» υπογράμμισε ο κ Ρουσόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα