back to top
24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΙΣΙ 2024: Βέβαιη για την επιτυχία της διοργάνωσης η ΔΟΕ

Διαβάστε επίσης

Οι αξιωματούχοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής εξέφρασαν τη λύπη τους την Τρίτη για την πρόσφατη αναταραχή στη Γαλλία, αλλά δήλωσαν βέβαιοι ότι η χώρα θα πραγματοποιήσει επιτυχημένους και φιλόξενους Αγώνες το 2024.

Την περασμένη εβδομάδα, ο θανατηφόρος πυροβολισμός αστυνομικού στον 17χρονο Ναχέλ, με γονείς Αλγερινούς και Μαροκινούς, προκάλεσε ειρηνικές διαδηλώσεις αλλά και κύμα ταραχών σε πολλές μεγάλες πόλεις, με την αστυνομία να πραγματοποιεί εκατοντάδες συλλήψεις καθημερινά.

Οι ταραχοποιοί έκαψαν αυτοκίνητα, λεηλάτησαν καταστήματα και στόχευσαν δημαρχεία, κρατικά σχολεία και άλλες περιουσίες. Τα προάστια του Παρισιού και η Μασσαλία ήταν σημεία ανάφλεξης, αλλά η κατάσταση φαίνεται να έχει ηρεμήσει αυτή την εβδομάδα.

«Μάθαμε με λύπη για τα πρόσφατα επεισόδια στη Γαλλία», δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), τονίζοντας ότι η βία δεν έχει καμία σχέση με τους Αγώνες.

Οι Ολυμπιακοί χώροι δεν έχουν επηρεαστεί άμεσα από τις ταραχές, αν και η πρόσοψη ενός προπονητικού κέντρου υγρού στίβου, στο Παρίσι, υπέστη ζημιές.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην οργανωτική επιτροπή και τις γαλλικές αρχές για την πραγματοποίηση επιτυχημένων Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, καθώς και στη φιλοξενία του γαλλικού λαού για να καλωσορίσουμε τον κόσμο σε αυτούς τους Αγώνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ.

Το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα