back to top
21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ν. Παππάς: Η παράταξη πρέπει να είναι από την αριστερά μέχρι το κέντρο – Οι όροι αναμέτρησης με τη Ν.Δ. να διαμορφωθούν

Διαβάστε επίσης

«Στη Ρόδο υπάρχει μια τεράστια καταστροφή και πρέπει να σκύψουμε πάνω από το φαινόμενο. Τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλά περισσότερα στρέμματα να καίγονται, δεν είναι όμως ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι εστίες. Το ζήτημα είναι ότι έχει αλλάξει η προσέγγιση και αφήνεται η φωτιά να τελειώσει το έργο της και απλώς εκκενώνουμε», ανέφερε ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξη του στο Mega.

Ερωτηθείς πού εντοπίζει τις ευθύνες για την καταστροφή στη Ρόδο από τη φωτιά, έκανε λόγο για μη υποστήριξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δασικής Υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι «για κάποιον λόγο, για πέντε μέρες σιγόκαιγε η φωτιά και δεν υπήρξε η κατάλληλη αντίδραση». Μεταξύ άλλων σχολίασε ότι από πέρυσι τον Μάρτιο ειπώθηκε ότι θα υπάρχει το γιγαντιαίο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ του 1,7 δισ. ευρώ και «αυτό αντί να το κάνει μια επιτελική δομή του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, το πήρε το ΤΑΪΠΕΔ και “πάει με τον αραμπά”, κατά το κοινώς λεγόμενο». «Θα μπορούσαμε τα εναέρια μέσα τα οποία προβλέπονται -τα καναντέρ, τα ελικόπτερα, τα drones που είναι και στην πρόληψη- να τα έχουμε προμηθευτεί, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί», είπε.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα, ότι, δηλαδή, χάσαμε ένα τεράστιο κομμάτι της εκλογικής μας δύναμης και το χάσαμε από ψηφοφόρους, που στην πολιτική και δημοσιογραφική καθομιλουμένη, λέμε μετριοπαθείς, κεντρώους, κεντροαριστερούς». Υποστήριξε ότι «αν αυτό δεν το αναγνωρίσουμε και πούμε ότι “έχει φουρτούνα η θάλασσα, πάμε πίσω στο ασφαλές λιμάνι της ριζοσπαστικής αριστεράς” θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο λάθος». Πρόσθεσε ότι «θέλουμε να ασκήσουμε πολιτικές οι οποίες θα καταστήσουν την πρότασή μας ελκτική προς τα κομμάτια των ψηφοφόρων που απολέσαμε».

Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει «να κλείσουμε κάθε συζήτηση για επαναφορά της απλής αναλογικής. Έχει τελειώσει», ενώ σχολίασε ότι θα περιμένει με ενδιαφέρον και τις θέσεις των συνυποψήφιων και συναγωνιστών του για την προεδρία του κόμματος, σε σχέση με αυτό το θέμα. «Η παράταξη πρέπει να είναι από την αριστερά μέχρι το κέντρο, να κλείσει οποιαδήποτε συζήτηση για την απλή αναλογική και να ξεκινήσουμε από τώρα να διαμορφώνουμε τους όρους αναμέτρησης με τη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα