back to top
22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συλλήψεις δύο υπόπτων στη Δυτική Όχθη μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε μία Ισραηλινή

Διαβάστε επίσης

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι συνέλαβε δύο Παλαιστίνιους που πιστεύεται ότι είναι οι δράστες της χθεσινής επίθεσης που κόστισε τη ζωή σε μία Ισραηλινή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι δύο άνδρες, κάτοικοι της Χεβρώνας, «μεταφέρθηκαν για να ανακριθούν από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας (Σιν Μπετ)», επεσήμανε ο στρατός, ενώ πρόσθεσε ότι «το όπλο που φέρονται να χρησιμοποίησαν για την επίθεση κατασχέθηκε».

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά χθες Δευτέρα σε επίθεση με πυροβόλο όπλο που εξαπολύθηκε εναντίον του οχήματός στο οποίο επέβαιναν στη Δυτική Όχθη.

Ο ισραηλινός στρατός είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους της περιοχής και είχε ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης που κόστισε τη ζωή στην Μπατσέβα Νίγκρι, μια 40χρονη Ισραηλινή, καθηγήτρια και μητέρα τριών παιδιών, κάτοικο του εβραϊκού οικισμού Μπέιτ Χαγκάι, νότια της Χεβρώνας.

Χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη για την επίθεση τα παλαιστινιακά κινήματα Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ εξήραν σε ανακοίνωση «μια ηρωική πράξη», την οποία χαρακτήρισαν «λογική απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής».

Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί σειρά επιθέσεων Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών στόχων καθώς και βίαια επεισόδια Εβραίων εποίκων εναντίον Παλαιστινίων.

Το Σάββατο δύο Ισραηλινοί, ένας 60χρονος άνδρας και ο 28χρονος γιος του, σκοτώθηκαν σε πλυντήριο αυτοκινήτων στην παλαιστινιακή πόλη Χουάρα, με τις ισραηλινές δυνάμεις να εξαπολύουν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

Τουλάχιστον 218 Παλαιστίνοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή του έτους λόγω των βιαιοτήτων που συνδέονται με το μεσανατολικό, όπως και 31 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με απολογισμό του AFP με βάση επίσημες πηγές.

Οι αριθμοί αυτοί περιλαμβάνουν από την παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά, ενώ από την ισραηλινή κυρίως αμάχους, εκ των οποίων και ανήλικοι, όπως και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα