back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στη Σλοβενία η ΠτΔ για το Bled Strategic Forum

Διαβάστε επίσης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στη Σλοβενία, μετά από πρόσκληση της Προέδρου Nataša Pirc Musar, προκειμένου να λάβει μέρος στο Bled Strategic Forum, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Αυγούστου στην ομώνυμη πόλη.

Η κυρία Σακελλαροπούλου θα συμμετάσχει, μαζί με την Πρόεδρο της Σλοβενίας, την Πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu και την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Dunja Mijatovic, σε πάνελ με θέμα τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι.

Στο περιθώριο του Forum, η κυρία Σακελλαροπούλου θα έχει διμερείς συναντήσεις με τις Προέδρους της Σλοβενίας και της Μολδαβίας.

Στο Μπλεντ της Σλοβενίας μεταβαίνει αύριο και ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο «Bled Strategic Forum» με θέμα «Αλληλεγγύη για τη Διεθνή Ασφάλεια» (Solidarity for Global Security).

Στο συνέδριο -στο οποίο πρόκειται να συζητηθούν υπάρχουσες και μελλοντικές προκλήσεις ασφαλείας στο διεθνές γεωστρατηγικό περιβάλλον- συμμετέχουν ηγέτες κρατών της περιοχής, υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι κρατών και διεθνών οργανισμών. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας θα έχει συναντήσεις και συνομιλίες με συμμετέχοντες αξιωματούχους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα