back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Β. Καραμητσάνης: Η Σύρος φιλοξενεί το μεγαλύτερο  Φεστιβάλ animation της Μεσογείου

Διαβάστε επίσης

Η καρδιά του Animasyros, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων χτυπά για 16η χρονιά στο αρχοντικό νησί των κυκλάδων.

Από τις 26 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου,  η Σύρος υπόσχεται στο κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών, συζητήσεων και παράλληλων εκδηλώσεων με εκπαιδευτικά εργαστήρια που φέτος αντλούν έμπνευση από την κεντρική θεματική του Φεστιβάλ «Αnimation και Αρχαία Ελλάδα».

Ο Βασίλης Καραμητσάνης, πρόεδρος του Φεστιβάλ και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Σοφία Μπερετάνου, περιέγραψε τους βασικούς άξονές  του Φεστιβάλ που -όπως είπε- περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα 20 ταινιών για μικρούς και μεγάλους, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να ταξιδέψει νοερά μέσω της μεγάλης οθόνης, στον  συναρπαστικό κόσμο των αρχαίων μύθων και της ζωής στην Αρχαία Ελλάδα.

«Φέτος επικεντρωνόμαστε μέσω ενός ειδικού θεματικού αφιερώματος  στην Αρχαία Ελλάδα που αποτελεί ένα σπουδαίο πολιτισμικό σύμβολο και πέραν της ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας της,  παραμένει ζωντανή  μέχρι και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι το παγκόσμιο animation έχει αντλήσει έμπνευση από την ελληνική αρχαιότητα», ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών και δημιουργών, ιδίως από τις ΗΠΑ αλλά και από την ευρωπαϊκή σκηνή στο πλαίσιο του Animasyros  που   σύμφωνα με τον κ. Καραμητσάνη «δεν διατρέχει μόνο τις προβολές αλλά και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που θα  ασχοληθούν ενεργά με την μοναδική πολιτισμική παρακαταθήκη της Αρχαίας Ελλάδας».

Ως μέρος της διοργάνωσης, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα προσφέρουν σε παιδιά, έφηβους, ενήλικες και ΑμεΑ  την ευκαιρία να «ζωντανέψουν» κυκλαδικά ειδώλια, να γίνουν αρχαιολόγοι, να αποδομήσουν και να   εντάξουν στη σημερινή εποχή,  κάποιους από τους αρχαίους μύθους.

Επίσης, εξήγησε, ότι  φέτος, το Animasyros έχει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο animation του Ιβηροαμερικανικού κόσμου με συμμετοχές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους που θα δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να έρθει σε επαφή με τη γλωσσική και πολιτισμική κοινότητα που εκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου και που φέρει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένα  μικρό ελληνικό νησί φιλοξενεί αυτήν την ξεχωριστή διοργάνωση, το μεγαλύτερο  Φεστιβάλ animation της Μεσογείου,με δωρεάν είσοδο για όλους», πρόσθεσε.

Σχετικά με την υποψηφιότητά του στον δήμο της Αθήνας, τόνισε: «Έχω την τιμή να αισθάνομαι μέλος μιας πολύ όμορφης ομάδας . Όλοι μαζί θέλουμε να φτάσουμε σε ένα θετικό στόχο γιατί η Αθήνα χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και μπορεί να ανέβει πιο ψηλά».

 

 

                                              

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα