back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ουκρανία: Ο υπουργός Άμυνας Ρέζνικοφ υπέβαλε την παραίτησή του στο κοινοβούλιο

Διαβάστε επίσης

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε την παραίτησή του στο κοινοβούλιο, μία ημέρα αφού ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι προτίθεται να τον αντικαταστήσει, έπειτα από σειρά σκανδάλων στο υπουργείο.

«Υπέβαλα την επιστολή παραίτησής μου στον Ρουσλάν Στεφαντσούκ, πρόεδρο του ουκρανικού κοινοβουλίου», έγραψε στο X (πρώην Twitter) ο Ρέζνικοφ, ο οποίος βρίσκεται στο υπουργείο Άμυνας από τον Νοέμβριο του 2021.

«Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω τον ουκρανικό λαό και να εργαστώ για τον ουκρανικό στρατό τους τελευταίους 22 μήνες, την πιο δύσκολη περίοδο στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Στο νυχτερινό, βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του προς το έθνος ο Ζελένσκι επεσήμανε χθες Κυριακή ότι θα ζητήσει αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας να αποπέμψει τον Ρέζνικοφ και να τον αντικαταστήσει με τον Ρουστέμ Ουμέροφ, τον επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων της χώρας.

Η αντικατάσταση του υπουργού πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο και είναι απίθανο να μην υποστηριχθεί από την πλειοψηφία. Ο Ζελένσκι είπε ότι αναμένει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει επίσης τον διορισμό του Ουμέροφ.

Ο 41χρονος πρώην βουλευτής Ρουστέμ Ουμέροφ είναι Τάταρος από την Κριμαία και τέθηκε επικεφαλής του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας τον Σεπτέμβριο του 2022. Έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε ευαίσθητες διαπραγματεύσεις εν καιρώ πολέμου, για παράδειγμα για τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή σιτηρών.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα