back to top
26 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

26 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 12-09-2023

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 28-05-2024

ΕΥ ΖΗΝ 27-05-2024

ΕΥ ΖΗΝ 24-05-2024

ΕΥ ΖΗΝ 23-05-2024

ΕΥ ΖΗΝ 22-05-2024

ΕΥ ΖΗΝ 21-5-2024

Το λιπώδες ήπαρ είναι μια όλο και συχνότερη νόσος σε όλο τον κόσμο, ειδικά στα κράτη του λεγόμενου Δυτικού κόσμου. Στις ΗΠΑ, είναι η πιο κοινή μορφή χρόνιας ηπατικής νόσου και επηρεάζει περίπου 80 έως 100 εκατομμύρια ανθρώπους!

Τα πιθανά σημάδια στο πρόσωπο περιλαμβάνουν:

Πρήξιμο

Η προχωρημένη νόσος μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος και την απομάκρυνση υγρών με συνέπεια το πρόσωπο να φαίνεται ελαφρώς πιο πρησμένο.

Σκούρο δέρμα στις δερματικές πτυχές του λαιμού

Η λιπώδης νόσος του ήπατος μπορεί να συμβάλει στην αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη, πράγμα που σημαίνει ότι ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την ινσουλίνη. Αυτή η κατάσταση προκαλεί σκουρόχρωμες πτυχές του δέρματος, όπως στον λαιμό.

Οι χρόνιες ηπατικές ασθένειες, όπως η λιπώδης νόσος του ήπατος, μπορούν να προκαλέσουν δυσκολία στην απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών όπως είναι ο ψευδάργυρος με συνέπεια να προκαλείται ερεθισμός του δέρματος γύρω από το στόμα. Ο ερεθισμός μοιάζει με εξάνθημα που έχει μικρά εξογκώματα γεμάτα υγρό ή και όχι.

Η λιπώδης νόσος του ήπατος μπορεί να οδηγήσει σε κνησμό του δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου. Ο κνησμός οφείλεται κυρίως στην περίσσεια χολικών αλάτων στο σώμα σας.

Η προχωρημένη ηπατική νόσος μπορεί να προκαλέσει ίκτερο. Τα συμπτώματα του ίκτερου εμφανίζονται συνήθως στα μάτια και το πρόσωπο προτού εξαπλωθούν στο υπόλοιπο σώμα.

Για να το αποφύγετε:

Βάλτε στο πιάτο σας ψάρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους

Τρώτε περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά αντί για προσυσκευασμένες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Πλύνετε σχολαστικά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα καταναλώσετε

Κόψτε το κάπνισμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα