back to top
21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στήριξη Παππά σε Κασσελάκη – Ανταλλαγή συντροφικών αιχμών για το ντιμπέιτ

Διαβάστε επίσης

Την στήριξη του στον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος ανακοίνωσε ο Νίκος Παππάς μετά από συνάντηση που είχε μαζί του στη Βουλή.

«Ο Στέφανος θα έχει τη στήριξη και θα ενθαρρύνω την εκλογή του. Δίνει την πνοή και το βηματισμό» ανέφερε ο Νίκος Παππάς με τον Στέφανο Κασσελάκη να τον ευχαριστεί σημειώνοντας: «Κάναμε το πρώτο βήμα για την προοδευτική διακυβέρνηση. Με την υποστήριξη σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα γίνει το τρίτο βήμα».

Εξάλλου, εξέδωσαν και κοινή δήλωση με την οποία συστρατεύονται για «τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».  «Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη. Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Έστειλαν μήνυμα ενότητας. Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο», σημειώνουν και τονίζουν: «Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης. Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη».

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «υπερασπίζονται» την «εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 – 2019» διεκδικώντας λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου» και «την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και Δημοκρατία».

Και προσθέτουν: «Ξανακερδίζουμε τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα» και «τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο». «Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης. Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη», καταλήγει η δήλωση τους.

Συντροφικές αιχμές για το ντιμπέιτ

Η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας την Τρίτη το πρωί στον Αντ1 κάλεσε σε τηλεμαχία τον Στέφανο Κασσελάκη εν όψει της αναμέτρησης του δεύτερου γύρου.

Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη ήρθε μέσω social media. «Debate με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι. Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το «μαζί» που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία» έγραψε σε ανάρτησή του.

Ανταπαντώντας η ‘Εφη Αχτσιόγλου επεσήμανε σε ανάρτησή της: 

«Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης», σημειώνει η Έφη Αχτσιόγλου και προσθέτει: «Από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας. Όπως εύστοχα είχε πει ο Νίκος Παππάς: Θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες. Απαραίτητο το debate ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος».

Γιώργος Κατσίγιαννης, Newsroom Αθήνα 984 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα