back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησαν οι πρώτες μειώσεις τιμών κατά 5% στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία για τις πρώτες μειώσεις τιμών κατά 5% στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «μόνιμη μείωση τιμής» που έχει θεσπίσει το υπουργείο Ανάπτυξης με στόχο τη συγκράτηση της ακρίβειας στα είδη πρώτης ανάγκης.

Ήδη σε κάποια σούπερ μάρκετ έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα ταμπελάκια που ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις μειώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα πολλαπλασιαστούν τα διαθέσιμα προϊόντα με μειωμένες τιμές.

Το σήμα για μειώσεις τιμών έδωσαν πρώτες οι μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων. Ήδη από τον Σεπτέμβριο και σχεδόν ταυτόχρονα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τη θέσπιση νέων μέτρων κατά της ακρίβειας, η Όλυμπος γνωστοποιούσε πως προχωρά σε μειώσεις τιμών στο γάλα και στα τυριά της, ενώ ανάλογη κίνηση έκανε και η ΝΙΚΑΣ μειώνοντας την τιμή όλες τις συσκευασμένες γαλοπούλες ΝΙΚΑΣ και στη σειρά έτοιμων γευμάτων ΝΙΚΑΣ «Ελληνική Κουζίνα».

Στο ίδιο πλαίσιο και η εταιρεία Παλίρροια, που συμμετέχει στην πρωτοβουλία με δέκα συνολικά κωδικούς, με τους εννέα να φέρουν μείωση τιμής κατά 5% και έναν κωδικό με μείωση τιμής κατά 10%.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα