back to top
22.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

22.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εκρήξεις πυραύλων με τραυματίες σε πόλη της Αίγυπτου κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ

Διαβάστε επίσης

Πύραυλοι έπεσαν σε δύο αιγυπτιακές πόλεις στην Ερυθρά Θάλασσα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, δήλωσαν πηγές και αξιωματούχοι, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο περιφερειακής διάχυσης από τη σύγκρουση Ισραήλ – Γάζας.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην Τάμπα στα σύνορα με το Ισραήλ και στη Νουέιμπα, περίπου 70 χλμ. μακρύτερα, δήλωσαν δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας στο Ρόιτερς, λέγοντας πως εξακολουθούν να συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως το τηλεοπτικό δίκτυο AlQahera News, που σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο πρόσκειται στις αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών, ανέφερε πως ο πύραυλος που έπληξε την Τάμπα φαίνεται να συνδέεται με τον πόλεμο ανάμεσα στους μαχητές της Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό γύρω από τη Γάζα, περίπου 220 χλμ. μακριά.

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε πως έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Τάμπα, με τους τέσσερις από αυτούς να έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά τα πλήγματα σε εγκαταστάσεις ασθενοφόρων και σε πολυκατοικία.

Αυτόπτες μάρτυρες στα δύο σημεία, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επιβεβαίωσαν τις εκρήξεις και τον καπνό που υψωνόταν στον ουρανό. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως γνωρίζει για ένα συμβάν ασφαλείας εκτός των συνόρων του.

Η Τάμπα και η Νουέιμπα, στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, είναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Καθώς συνορεύει τόσο με τη Γάζα όσο και με το Ισραήλ, η Αίγυπτος είναι εκτεθειμένη στη σύγκρουση που ξέσπασε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ που ακολούθησε.

Το Κάιρο υποστηρίζει εμφανώς τη ροή βοήθειας στη Γάζα, την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς και μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, αρκετοί Αιγύπτιοι συνοριοφρουροί τραυματίστηκαν όταν χτυπήθηκαν κατά λάθος από θραύσματα οβίδας ισραηλινού άρματος μάχης. Το Ισραήλ ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν.

Προχθές, Τετάρτη, η Χαμάς δήλωσε πως στοχοποίησε την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ από την άλλη πλευρά των συνόρων με την Τάμπα, σε αυτό που φαίνεται να ήταν η μεγαλύτερης εμβέλειας επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης αφότου ξέσπασε η σύγκρουση στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα