back to top
19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

“Τα Ελάφια του Όρεγκον” συστήνουν το φετινό ΚΙΝΟ ATHENS

Διαβάστε επίσης

Ο ντοκιμαντερίστας Fern Silva, με καταγωγή από Αμερική και Πορτογαλία, δημιούργησε το φετινό trailer του Διεθνούς Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας, ΚΙΝΟ ATHENS, που θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά, από 1 έως 10 Μαρτίου 2024, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τεχνόπολη και το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. 

Με τίτλο Τα Ελάφια του Όρεγκον, ο φλανέρ και σκηνοθέτης Φερν Σίλβα, μας εισάγει σε ένα δραματικό ομιχλώδες δασικό τοπίο, με εικόνες από την πανσέληνο, σύννεφα καπνού, τρεχούμενα νερά σε βραχώδη όρη και ηφαιστειακή λάβα. 

 Fern Silva
(USA/Portugal 2023, 2mins)  

Ποιος είναι ο Φερν Σίλβα 

«Ο Φερν Σίλβα είναι ένας αιώνιος φλανέρ, που περιπλανάται με την 16mm κάμερά του σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την υψηλή έρημο του Όρεγκον, μέχρι το Ηφαίστειο της Χαβάης, και από τα ουκρανικά πεδία μάχης, μέχρι τα γήπεδα μπάσκετ της Αθήνας. Μέσα από τη δουλειά του νιώθει κανείς την αρμονία και την πνευματικότητα της Γης, με ένα καθαρό βλέμμα στην ανθρωπότητα που αποκαλύπτει έναν κόσμο σε κρίση» γράφει η διευθύντρια του KINO Athens Νίνα Βελιγράδη. «Το “Rock Bottom Riser” το κινηματογραφικό ντεμπούτο του καλλιτέχνη, ήταν το πρώτο φιλμ που προβλήθηκε στο KINO Athens, αποτελώντας μια δυνατή πολιτική και αισθητική δήλωση της δική μας αποστολής.»   

Ο Φερν Σίλβα (1982, ΗΠΑ/Πορτογαλία) είναι ένας καλλιτέχνης που δουλεύει κατά βάση σε 16mm. Στις ταινίες του, η μεθοδολογία της αφηγηματικής, εθνογραφικής και ντοκιμαντερίστικης κινηματογράφησης, αποτελούν την αφετηρία για δομικούς πειραματισμούς. Έχει δημιουργήσει ένα σύνολο έργων, ταινιών, βίντεο και προβολών που έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ, γκαλερί, μουσεία και ταινιοθήκες ανά τον κόσμο. Σπούδασε Τέχνη και Σινεμά στο Massachusetts College of Art και στο Milton Avery Graduate School of the Arts. Είναι Visiting Artist in Residence στο Film & Electronic Arts Department στο Bard College.  

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, όροι και προϋποθέσεις στην ιστοσελίδα του KINO Athens www.kinoathens.org. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα