back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Χατζηδάκης: Το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια εισάγει περισσότερες υποχρεώσεις των σέρβισερς

Διαβάστε επίσης

Τις διαμαρτυρίες για την απόρριψη πολλών ιδιοκτητών ακινήτων να μπουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό επειδή υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία των servicers προέταξε ο υπουργός Οικονομικών στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια.

«Συμβαίνει στο 50% των περιπτώσεων στους ευάλωτους, και εγώ και οι βουλευτές ακούμε παράνομα και από τους ιδιοκτήτες ακινήτων και από τις τράπεζες» είπε ο κ Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι με το νομοσχέδιο δίνουμε περισσότερες εγγυήσεις τιτλοποιημένων δανείων έναντι προμήθειας. Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, την κάλεσε να καταθέσει τι αντιπροτείνει για να επιλυθεί το πρόβλημα, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο εισάγει περισσότερες υποχρεώσεις των σέρβισερς με βάση κοινοτική οδηγία προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση σε σχέση με τόκους, δόσεις και τις ημερομηνία πληρωμής.

«Δεν είναι ευχαριστημένοι οι  servicers με τα μεγάλα πρόστιμα που βάζουμε ούτε με τη πρόβλεψη για κλείσιμο λειτουργίας τους σε περίπτωση παραβίασης» είπε ο κ Χατζηδάκης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενοχλείται για την περίμετρο που αφορά τους ευάλωτους. «Εσείς το θεσπίσατε αυτό. Κοιτάξτε τον εαυτό σας. Εάν απορρίπτετε πια τόσο πολύ τον Τσίπρα και το κυβερνητικό σας παρελθόν, είναι δικό σας πρόβλημα» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα