back to top
21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

21.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά: Υποτροφίες για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου σε νέους επιστήμονες

Διαβάστε επίσης

Την οικονομική δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να αυτοχρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους, προσφέρει το νεοσύστατο Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά – Έρευνα και Υποτροφίες για την Πρόληψη και τη Θεραπεία του Καρκίνου.

Το Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά, δημιουργήθηκε εις μνήμην της συζύγου του επιχειρηματία κ. Σπύρου Γιαμά, που έχασε τη σύζυγό του από καρκίνο του παχέος εντέρου το 2020.

“Το έργο του Ιδρύματός μας, δεν αφορά μόνο στην υποστήριξη νέων ταλέντων στην επιστημονική έρευνα”, τόνισε κατά την παρουσίαση ο κ. Σπύρος Γιαμάς. “Φιλοδοξούμε να εμφυσήσουμε την ελπίδα στις καρδιές των ασθενών και των οικογενειών τους. Ελπίδα που, με τη σειρά της, ενθαρρύνει την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις κατά μέτωπο, να έχουμε τη δύναμη να υπομείνουμε τις σκληρές αγωγές της θεραπείας και να πιστέψουμε σε ένα μέλλον όπου ο καρκίνος δεν είναι πλέον ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη ζωή”.

Ο στόχος μας, δεν είναι η υποστήριξη των ερευνητικών ιδρυμάτων, αλλά η υποστήριξη των ατόμων που θεωρούμε ότι θα κάνουν τη διαφορά στη μάχη ενάντια στη θνησιμότητα από καρκίνο στο μέλλον, βοηθώντας οικονομικά στη χρηματοδότηση επιλεγμένων ατόμων που δεν διαθέτουν τα μέσα, αλλά διαθέτουν τις ικανότητες να συμμετέχουν σε έρευνες και συνάμα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε Διδακτορικό επίπεδο στις πιο σύγχρονες μελέτες για τον καρκίνο, ανέφερε.

Ο Δρ Αριστοτέλης Μπάμιας, παθολόγος -ογκολόγος, καθηγητής ΕΚΠΑ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος, παρουσίασε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία και εξελίξεις αναφορικά με τον καρκίνο σε παγκόσμιο επίπεδο… «Είναι ενθαρρυντικό ότι η θνητότητα από τις περισσότερες μορφές καρκίνου μειώνεται τα τελευταία χρόνια.
Η βασική και κλινική έρευνα αποτελούν κύριους πυλώνες αυτής της αισιόδοξης εξέλιξης, αντικείμενο στο οποίο στοχεύει ακριβώς το Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά» ανέφερε ο Δρ. Μπάμιας, και πρόσθεσε: «Η έρευνα για τον καρκίνο επικεντρώνεται στην ανακάλυψη μοριακών μηχανισμών και παραγόντων, οι οποίοι καθορίζουν την συμπεριφορά των όγκων και την αντίστασή τους στις εφαρμοζόμενες θεραπείες. Η εφαρμογή της ανοσοθεραπείας και των στοχευμένων θεραπειών, τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα ανάπτυξης ιδιαίτερα αποτελεσματικών στρατηγικών μέσω της βασικής και κλινικής έρευνας στην σύγχρονη εποχή, έχει βελτιώσει δραματικά την πρόγνωση πολλών και συχνών μορφών καρκίνου».

Το Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά στηρίζει ήδη την πρώτη υπότροφο κα Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου, η οποία σύντομα ολοκληρώνει τη διδακτορική της διατριβή στις Βιοϊατρικές και Ιατρικές Επιστήμες, στο Francis Crick Institute του Λονδίνου.

Σημειώνεται πως, το Ίδρυμα Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά – Έρευνα και Υποτροφίες για την Πρόληψη και τη Θεραπεία του Καρκίνου, στοχεύει στην χορηγία τουλάχιστον τριών υποτροφιών ανά έτος, σε ερευνητές και υποψήφιους διδάκτορες σε σημαντικούς εκπαιδευτικούς Οργανισμούς ανά τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα για τη δράση του Ιδρύματος, Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά, στην
ιστοσελίδα:https://eig-foundation.com/el/

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα