back to top
17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μεσανατολικό: Στο Κατάρ ομάδα της Μοσάντ για συνομιλίες για την επανέναρξη της εκεχειρίας

Διαβάστε επίσης

Άνδρες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, της Μοσάντ, βρίσκονται σήμερα στη Ντόχα για συνομιλίες με τους Καταριανούς διαμεσολαβητές για την επίτευξη μιας ακόμη ανθρωπιστικής παύσης στον πόλεμο στη Γάζα, όπως είπε μια πηγή που ενημερώθηκε για την επίσκεψη.

Οι συνομιλίες με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ επικεντρώθηκαν στην πιθανή απελευθέρωση νέων κατηγοριών Ισραηλινών ομήρων, πέραν των γυναικών και των παιδιών, αλλά και στις παραμέτρους μιας εκεχειρίας, που–σύμφωνα με την πηγή–διαφέρουν από τη συμφωνία εκεχειρίας που κατέρρευσε χθες.

Το Ισραήλ και η Χαμάς εξετάζουν νέες παραμέτρους για την απελευθέρωση των ομήρων και την εκεχειρία προτού αυτή καταρρεύσει.

Η εκεχειρία που ξεκίνησε να ισχύει στις 24 Νοεμβρίου προέβλεπε ότι η Χαμάς θα απελευθερώσει Ισραηλινές γυναίκες και παιδιά που είχε συλλάβει ομήρους στις 7 Οκτωβρίου σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση Παλαιστινίων, περιλαμβανομένων γυναικών, που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για την κατάρρευση της εκεχειρίας που διήρκεσε μια εβδομάδα και παρατάθηκε δύο φορές προτού οι διαπραγματευτές αποτύχουν να βρουν τρόπο για μια τρίτη παράταση.

Το Ισραήλ κατηγόρησε την Χαμάς ότι αρνείται να απελευθερώσει όλες τις γυναίκες που κρατάει ομήρους.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος είπε ότι η κατάρρευση προκλήθηκε για γυναίκες στρατιώτες από το Ισραήλ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα