back to top
23.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες άρματα μάχης, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εκσκαφείς του Ισραήλ εισήλθαν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στο ύψος της Χαν Γιούνις, δήλωσαν σήμερα αυτόπτες μάρτυρες στο AFP.

Οι χερσαίες ισραηλινές επιχειρήσεις έχουν πλέον επεκταθεί στο σύνολο της Λωρίδας, ενώ συνεχώς αυξάνονται οι νεκροί άμαχοι. Όσον αφορά το βόρειο τμήμα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως δεν έχει ακόμη νικηθεί “εντελώς” η Χαμάς.

Ο Νετανιάχου θα δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.

Σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της Τουρκίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ.

Ένας Πακιστανός και ένας Ιταλός πακιστανικής καταγωγής συνελήφθησαν σήμερα στη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας με την κατηγορία ότι ευθύνονται για ισλαμιστική προπαγάνδα μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είχαν θεωρηθεί ύποπτοι από πέρυσι το φθινόπωρο και φέρονται να προσπαθούσαν να στρατολογήσουν, μέσω ίντερνετ, νέα μέλη για τις οργανώσεις Ισλαμικός Τζιχάντ, Ισλαμικό Κράτος και Αλ Κάιντα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ιταλική αστυνομία, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

Στη Γαλλία, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν παραδέχτηκε σήμερα ότι υπήρξε «προφανώς αποτυχία» στην «ψυχιατρική» παρακολούθηση του δράστη της θανατηφόρας επίθεσης με μαχαίρι κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι το βράδυ του Σαββάτου.

Ο ισλαμιστής εξτρεμιστής, ένας 26χρονος Γαλλοϊρανός, που σκότωσε έναν Γερμανοφιλιππινέζο τουρίστα και τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους, ήταν ήδη γνωστός στις γαλλικές αρχές και είχε ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας. Σε βίντεο που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο, ορκιζόταν πίστη στον ISIS.

Στις Φιλιππίνες, ο στρατός αναζητεί τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στη διάρκεια κυριακάτικης λειτουργίας καθολικών σε δημόσιο πανεπιστήμιο στο Μιντανάο, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες είναι τουλάχιστον δύο. Την ευθύνη ανέλαβε ο ISIS.

Για φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο η Ουάσιγκτον.

Την εθνική στρατηγική για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία παρουσίασε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας τους.

«Υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας είναι τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή» τόνισε, ενώ ανακοίνωσε πως τον συντονισμό όλων των δράσεων θα έχει η προεδρία της κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας».

Παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου του 2024 το «καλάθι του νοικοκυριού», με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του Youth Pass των 150 ευρώ σε νέους 18 και 19 ετών.

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε μέσω tik tok ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή το χθεσινό βίντεο του πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο επίδομα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι υποτιμά τους νέους, οι οποίοι θέλουν -όπως λέει- αξιοκρατία, σεβασμό και ευκαιρίες.

Σε πλήρη κινητοποίηση ο φορολογικός μηχανισμός προκειμένου να προλάβει την 5ετή παραγραφή φορολογικών υποθέσεων που λήγουν -όπως προβλέπει ο νόμος- στα τέλη του έτους. Ραβασάκια ειδοποίησης φόρου και προστίμων έχουν ήδη αρχίσει να αποστέλλονται στα e-mail χιλιάδων φορολογούμενων. Οι λήπτες καλούνται να εξοφλήσουν τα χρέη τους εντός 30 ημερών. Διαφορετικά μπορούν να ασκήσουν ενδικοφανή προσφυγή με αίτημα την επανεξέταση της υπόθεσής τους στην Διεύθυνση Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, καταβάλλοντας ωστόσο εφάπαξ το 30% του φόρου ή του προστίμου που τους καταλογίστηκε. Περισσότερα στο athina984.gr

Ανακοινώνεται στις 7 το απόγευμα στο Σεράφειο το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης επισκέπτεται αυτή την ώρα το δάσος της Δαδιάς.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ έως τις 3 το μεσημέρι, διεκδικώντας την παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού. Έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου, κατά την οποία θα ληφθεί απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Χωρίς ταξί η χώρα από σήμερα έως την Παρασκευή. Στην Αθήνα οι αυτοκινητιστές απεργούν αύριο και μεθαύριο, αλλά και την ημέρα που θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, κάτι που πιθανότατα θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου.

Μάχη ακόμα και στα δικαστήρια ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο προαναγγέλλει, μέσω του Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

“Εμείς θέλουμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να ξεκινήσουμε τη συζήτηση από μηδενική βάση” είπε, και χαρακτήρισε προσχηματικό τον διάλογο που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, και επιδερμικές τις βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση.

Σεισμός 5,1 βαθμών στη Θάλασσα του Μαρμαρά στην Τουρκία. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κωνσταντινούπολη Έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία δεν είναι το μέγεθος, αλλά το ρήγμα στο οποίο εκδηλώθηκε, καθώς είναι αυτό που είχε δώσει το 1999 το μεγάλο σεισμό, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

Και ο καιρός: Στην Αττική, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. 18 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα