back to top
21.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ν. Καραβέλος: Η άλλη άποψη της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

“Η χώρα με τις μάσκες” τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Νίκου Καραβέλου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “24 γράμματα”.
Στο σχετικό σημείωμα θα διαβάσουμε:
«Έφτιαξαν, λοιπόν, μια επικράτεια τρόμου, μια χώρα συκοφαντίας, ένα κράτος βίας, υποκρισίας, συμβιβασμού, επιθετικής δειλίας. Κατασκεύασαν τη ‘’Χώρα με τις Μάσκες’’ και μας είπαν πως σε αυτήν θα ζήσουμε για πάντα! Με αυτόν τον ιό ή με άλλους, που θα χτυπάνε τα ζωτικά μας όργανα, την ψυχή, την αξιοπρέπεια, τη χαρά, την ευγένεια, την ανεξαρτησία, τη μνήμη μας. Είπαν πως στην χώρα με τις μάσκες θα ζούμε σαν δούλοι έντρομοι και σκυφτοί, υποζύγια με φόρτωμα τους ίδιους και τον πλούτο τους. Μας είπαν πως αυτό δεν θα έχει τέλος κι άρχισαν πάλι να μαστορεύουν παλιούς και νέους ιούς! Όμως εμείς έχουμε άλλη άποψη»…

«Το βιβλίο βασίστηκε στα γεγονότα που συνέβησαν την περίοδο της πανδημίας και στις αλλαγές που έγιναν σε πολιτικό, κοινωνικό και κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο των ανθρώπων, αυτό για μένα ήταν πανδημία πολιτικού χαρακτήρα και όχι ιατρικού», επισήμανε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου, ο συγγραφέας του βιβλίου Νίκος Καραβέλος. 

«Αυτό που ήθελα να πω με το βιβλίο μου είναι ότι δεν θα πρέπει κανείς να επιτρέπει να υπάρχει η απαγόρευση της σκέψης, άρα και η απαγόρευση της ενέργειας και της δράσης» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Κάθε άνθρωπος ο οποίος σκέπτεται, πιστεύει σε αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι “Ενδέχεται και άλλως έχειν”, δηλαδή ενδέχεται να είναι τα πράγματα διαφορετικά. Την περίοδο εκείνη λοιπόν, που και για μένα ήταν δύσκολη, δεν υπήρχε άλλη άποψη παρά μόνο μία και αυτή ήταν η επιστημονική άποψη, επιστήμη όμως σημαίνει πάρα πολλές απόψεις οι οποίες αντιμάχονται…»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα