back to top
23.2 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

23.2 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρωθυπουργική κατοικία στα Χανιά.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία των δύο χωρών με τους δυο άνδρες να συμφωνούν ότι οι σχέσεις Ελλάδας ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερό τους σημείο.
Οι κ. Μητσοτάκης και Μπλίνκεν συζήτησαν για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, με επίκεντρο τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και την αμυντική συνεργασία των δυο χωρών.

«Πρέπει να στεκόμαστε ο ένας στο πλευρό του άλλου και να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη και η ασφάλεια θα επιστρέψουν στην περιοχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπλίνκεν χαρακτήρισε τη φιλοξενία στην πρωθυπουργική κατοικία ως μεγάλη τιμή επαγγελματική και προσωπική.

Νωρίτερα, ο κ. Μπλίνκεν συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Άντονι Μπλίνκεν «επισήμανε στον τούρκο πρόεδρο πως πρέπει να αποτραπεί η επέκταση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων, να επεκταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια και να μειωθούν οι απώλειες αμάχων. «Η Τουρκία αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς των F-16 από τις ΗΠΑ», δήλωσε από την πλευρά του ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Χακάν Φιντάν . Αναφορικά με την τελική απόφαση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ανέφερε ότι εναπόκειται στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί Ισραήλ, Δυτική Όχθη και πέντε αραβικά κράτη.

Ο Λίβανος δεν πρέπει να «παρασυρθεί σε μια περιφερειακή σύγκρουση» δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, στον απόηχο και της δολοφονίας του υπ αριθμόν δύο της Χαμάς, Σαλέχ αλ-Αρούρι, την περασμένη Τρίτη σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί η περιφερειακή κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή», είπε ο Μπορέλ σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό με τον επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας Αμπντάλα Μπουχαμπίμπ.

Το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 122 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 256 τραυματίστηκαν στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Σε 24ωρη επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα έχει τεθεί έως και αύριο, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για έντονα και και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, και ισχυρούς ανέμους. Νωρίτερα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, της Αχαΐας και νησιών του Ιονίου.
ΟΙ κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, απευθύνει η γγ Πολιτικής Προστασίας.

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων πέντε παιδιά, και οκτώ τραυματίστηκαν σήμερα σε ρωσικό πλήγμα που είχε στόχο κυρίως την πόλη Ποκρόβσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, τοπικές βροχές και έως το πρωί σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα