back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

«Οι στόχοι μας παραμένουν αμετάβλητοι και αδιαπραγμάτευτοι: να υλοποιήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα κάθε πολίτη και θα κάνουν τη χώρα μας… πιο Ευρώπη» τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία του ανασκόπηση για το κυβερνητικό έργο.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία» ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών».

Περισσότερους από 80 κάλυκες έχουν περισυλλέξει οι αρχές από το σημείο της μαφιόζικης εκτέλεσης 44χρονου στις 2 τα ξημερώματα, στη συμβολή Ηλία Ηλιού και Φρατζή, στον Νέο Κόσμο. Η δολοφονία αποδίδεται από την Αστυνομία σε συμβόλαιο θανάτου, στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος μεταξύ νονών της νύχτας, καθώς το θύμα θεωρείτο από τα μεγάλα ονόματα στον συγκεκριμένο χώρο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες φέρεται να «γάζωσαν» με καλάσνικοφ το θύμα, την ώρα που είχε βγει από το βενζινάδικο, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας του και άνοιξε την πόρτα για να μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, αλλά δεν πρόλαβε. Οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι στον 44χρονο, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τρεις ή τέσσερις και επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ πιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο. Το αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε καμένο, στην Λεωφόρο Αθηνών, στο Δαφνί και έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί εργαστηριακά. Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία.

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων. Τα εμπορικά θα λειτουργήσουν ως τις 6 το απόγευμα και ως τις 8 τα πολυκαταστήματα.

“Η ασπίδα στο κρύο είναι η ζεστασιά της ανθρωπιάς” δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος βρέθηκε κοντά σε αστέγους. Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων παραμένει σε επιφυλακή για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Σε 24ωρη λειτουργία βρίσκονται το Υπνωτήριο, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων, όπως και το πρόγραμμα Street Work. Αναφορές για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, στον τετραψήφιο αριθμό 1595. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις από ΗΠΑ και Βρετανία σε θέσεις των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, εν μέσω του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα. Ένας νέος βομβαρδισμός έπληξε την πόλη Χοντέιντα στη δυτική Υεμένη, πλήγμα που ήρθε ως απάντηση σε μία επίθεση με ρουκέτα που εξαπέλυσαν οι Χούθι από αυτή την πόλη-λιμάνι. Η ισλαμιστική οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει δυναμικά στο κύμα επιθέσεων που δέχεται.

Για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις τρεις: Παναιτωλικός – Άρης. Στις πέντε: Κηφισιά – Ολυμπιακός. Πέντε και μισή: Αστέρας Τρίπολης – Βόλος. Οκτώ και μισή: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, στην Αττική με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα