back to top
27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Π. Κόκκαλης: Η πλαστική ρύπανση βρίσκεται παντού, σωματίδια περνάνε στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες

Διαβάστε επίσης

Να ανοίξει ο δρόμος και να θεσπιστούν διατάξεις για τα μικροπλαστικά, με στόχο «μια παγκόσμια συνθήκη για την ρύπανση από πλαστικά», ζήτησε ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της ΕΕ. «Η θάλασσα, το 2050 δυστυχώς θα έχει περισσότερο πλαστικό απ’ ότι ψάρια», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Πέτρος Κόκκαλης.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων ότι πλέον τα πλαστικά βρίσκονται παντού και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα δημόσιας υγείας.

«Με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία έχουμε δεσμευτεί σε έναν κόσμο με μηδενική ρύπανση, σε έναν κόσμο λιγότερο τοξικό για τον άνθρωπο. Συζητάμε για τα πλαστικά, την πλαστική ρύπανση, η οποία βρίσκεται παντού, ακόμα και στην τροφική αλυσίδα. Μιλάμε για σωματίδια που περνάνε τον εγκεφαλικό φραγμό και βρίσκονται πλέον και στον εγκέφαλο μας, στους πνεύμονες και στα εντόσθιά μας. Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα δημόσιας υγείας».

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στα πρόσφατα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία «κάθε Ευρωπαίος “τρώει” μια πιστωτική κάρτα την εβδομάδα» υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπιστεί πλέον η πλαστική ρύπανση με την αμεσότητα που απαιτείται».

Τέλος μίλησε για τη ρύπανση που εμφανίστηκε στον Βισκαϊκό κόλπο, η οποία έχει μολύνει τις ακτές της Γαλικίας, της Αστουρίας, της Κατάβιας στη χώρα των Βάσκων με δισεκατομμύρια πλαστικά πέλλετ «προκαλώντας τεράστια οικονομική κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα