back to top
19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Άρειος Πάγος: Ακόμα μια ποινή για υπόθεση θανάτωσης ζώων

Διαβάστε επίσης

Mία ακόμα υπόθεση θανάτωσης ζώων απασχόλησε τη δικαιοσύνη φτάνοντας μάλιστα μέχρι τον Άρειο Πάγο, που όχι μόνο επικύρωσε την ποινή που είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο, αλλά επιπλέον του επιδίκασε και χρηματική δαπάνη 500 ευρώ.

Η υπόθεση που έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο αφορούσε σε αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει κατηγορούμενος, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος από τη δικαιοσύνης και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή γατί είχε δηλητηριάσει ζώα, ενώ και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για δηλητηρίαση σκύλων και είχε καταδικαστεί και πάλι σε ποινή φυλάκισης 2 ετών.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος για τα 2 σκυλιά και τα 5 κουτάβια που θανάτωσε καταδικάστηκε το 2017 σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και για τα υπόλοιπα ζώα που δηλητηρίασε μεταγενέστερα το 2022, του επιβλήθηκε η ποινή 16 μηνών με τριετή αναστολή, παρότι λίγα χρόνια πριν είχε καταδικαστεί για το ίδιο αδίκημα.

Ο ίδιος μετά τη δεύτερη καταδίκη του με μία -όπως τη χαρακτηρίζουν νομικές πηγές «ελαφριά « ποινή – προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και ζήτησε να αναιρεθεί για πλημμελή αιτιολογία, η δεύτερη καταδίκη του σε φυλάκιση των 16 μηνών που του είχε επιβληθεί. Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτησή του και επιπλέον τον υποχρέωσαν να πληρώσει τη δικαστική δαπάνη ύψους 500 ευρώ.

Οι ανώτατοι δικαστές απέρριψαν όλους τους προβαλλόμενους από τον κατηγορούμενο ισχυρισμούς κρίνοντας ότι η καταδικαστική απόφαση δεν είχε νομικές πλημμέλειες και κενά.

Μίνα Μουστάκα 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα