back to top
19.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

19.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

«Από 1ης Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού» γνωστοποίησε κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει έως αυτήν την ώρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρο της συνεδρίασής τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ως αντίδραση στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Στα προπύλαια βρίσκεται ο Σπύρος χαλικιάς και θα μας ενημερώσει …

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο επανέλαβε αργά χθες το βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Αν υπάρχουν άρθρα που υπηρετούν αυτόν τον στόχο θα τα ψηφίσουμε», ανέφερε.

Φως σε κρίσιμα σημεία της τραγωδίας των Τεμπών επιχειρεί να ρίξει ο Εφέτης ειδικός ανακριτής Σωτήρης Μπαικάμης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσει σε ορισμό νέου πραγματογνώμονα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, κυρίως σε σχέση με την έκρηξη που συνόδευσε τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Παράλληλα έχουν υποβληθεί αιτήματα από συγγενείς θυμάτων για άμεση αποστολή της εύφλεκτης ύλης σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί με ασφάλεια να πιστοποιήσει τί ήταν και αν συνέβαλε στην τραγωδία, όπως επίσης και εκείνο που αφορά σε βίντεο, τμήματα των οποίων έχουν σβηστεί, δυσκολεύοντας την πλήρη αποτύπωση της πορείας της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Για τα επίμαχα αυτά βίντεο η ανακριτική έρευνα προσανατολίζεται να σταλούν προσεχώς σε ειδικό εργαστήριο στο Λονδίνο.

Την ίδια ώρα συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ μετά από αίτημα του φρουράρχου της βουλής προς το Δήμο, τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων. Ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη δήλωσε η Αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη, τονίζοντας ότι η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Σύμφωνα με πήγες του φρουραρχείου της Βουλής ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα ενώ η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου.

Σορός εντοπίστηκε το πρωί στο φράγμα Φλόκα, στην Ηλεία. Από τις αρχές ερευνάται αν πρόκειται για τον άνδρα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το Πλουτοχώρι Ηλείας στις 15 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

Τούρκοι κουρδικής καταγωγής είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου και Τρικόρφων. Στο όχημά τους εντοπίστηκε ένα όπλο. Οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αθηνών. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Εμπρηστικές επιθέσεις πραγματοποίησαν άγνωστοι νωρίτερα το πρωί στην περιοχή των Εξαρχείων με συνέπεια να υποστούν ζημιές τουλάχιστον τέσσερα οχήματα.

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα βρεθούν από αύριο, τουλάχιστον 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με χρέη από ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας. Οι οφειλέτες θα πρέπει να διευθετήσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους προς τον ΕΦΚΑ.

Το νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν της Γάζας παρέλαβε τα σώματα 10 νεκρών καθώς και δεκάδες τραυματίες Παλαιστίνιους από τη δυτική Πόλη της Γάζας, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του νοσοκομείου Χουσάμ Αμπού Σαφιέγια. Το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα ανακοίνωσε ότι τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 70 Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν 250, ενώ πλήθη ανθρώπων περιμένουν τα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στην Πόλη της Γάζας.

Οι στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας», τόνισε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε ομιλία του για την «Κατάσταση του Έθνους». Πρόσθεσε ότι η Δυτική Ρωσία πρέπει να «προστατευτεί κατάλληλα» μετά την επέκταση του ΝΑΤΟ με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας και ότι χωρίς μια κυρίαρχη, ισχυρή Ρωσία, καμία μόνιμη παγκόσμια τάξη δεν είναι δυνατή. Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία είπε ότι η Ρωσία δεν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να εξαλείψουμε τον ναζισμό και να προστατεύσουμε την κυριαρχία των πολιτών μας.

Και ο καιρός: Στην Αττική, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα