back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ για καταγγελίες εκλογέων εξωτερικού περί διαρροής προσωπικών δεδομένων

Διαβάστε επίσης

Να δώσει άμεσα εξηγήσεις πως διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, που είχε στην κατοχή του το υπουργείο εσωτερικών καλεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ.

Προηγήθηκαν καταγγελίες εκλογέων εξωτερικού ότι τα email, που δήλωσαν στις ελληνικές διπλωματικές αρχές για τις εθνικές εκλογές, χρησιμοποιήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους από την ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, προκειμένου να διανείμει προεκλογικό υλικό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Μείζονα ερωτήματα προκύπτουν από τις δημόσιες καταγγελίες εκλογέων εξωτερικού ότι τα email, που δήλωσαν στις ελληνικές διπλωματικές αρχές ανά την υφήλιο για τις εθνικές εκλογές, χρησιμοποιήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους από την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, προκειμένου να διανείμει προεκλογικό υλικό, κατά πιθανή παραβίαση του Κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις πως διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας, που είχε το υπουργείο εσωτερικών στην κατοχή του και κατά πάγια τακτική είναι απόρρητα όταν δημοσιοποιούνται οι εκλογικοί κατάλογοι.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα