back to top
23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πηγές ΥΠΕΞ για δηλώσεις Ερντογάν: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας

Διαβάστε επίσης

Απάντηση στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974, έδωσαν σήμερα πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων».

«Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με την παράνομη εισβολή στην Κύπρο το 1974 συνιστούν πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στην μνήμη των θυμάτων. Πολλώ δε μάλλον όταν γίνονται σε χρόνο κατά τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι -μιλώντας χθες- στο προσωπικό του 4ου Σώματος Στρατού στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι αν είχαν «πιέσει προς τον Νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική τους».

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε: «Οι Τουρκοκύπριοι βρέθηκαν στο χείλος της γενοκτονίας μόλις πριν από μισό αιώνα. Στην “Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974”, 498 στρατιώτες μας και από τις τέσσερις γωνιές της πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών, θυσιάστηκαν. Παρ’ όλες τις πιέσεις (σ.σ. που δεχτήκαμε), αν δεν υπήρχε η επέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Ίσως μάλιστα αν είχαμε πιέσει προς τον Νότο, το λέω αυτό με τα σημερινά δεδομένα, δεν θα υπήρχε πλέον Νότος-Βορράς, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας».

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα