back to top
21.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

21.2 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται από το πρωί οι απολογίες των πρώτων 31ενός από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Μέχρι στιγμής, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του αστυνομικού, όπως και ένας ακόμα κατηγορούμενος.

“Καθώς η ανεργία στη χώρα μας πλέον μειώνεται και καθώς οι μισθοί αυξάνονται, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία η ευθυγράμμιση των δυνατοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παραβρέθηκε το πρωί στην 30η «Ημέρα Καριέρας» που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο λιμάνι του Πειραιά, με επίκεντρο τη γαλάζια οικονομία.

Για κατάρρευση του ΕΣΥ και αποδόμηση του κοινωνικού κράτους μίλησε από τη Χίο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι “Στα νησιά, είναι σοκαριστική η κατάσταση. Γίνονται θεραπείες χωρίς ογκολόγους” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν ξέρουν να διοικήσουν». Ωστόσο, τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει «για μία έξτρα επένδυση στην υγεία, τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ».

“Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελάκη”, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αγορά του Αγρινίου περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Το απόγευμα θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου. Στο μεταξύ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε, όπως αναφέρει, να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες.

Διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών σημειώθηκε χθες το μεσημέρι επί της οδού Ευαγγελίστριας όπου στεγάζεται η συγκεκριμένη υπηρεσία. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία ο διευθυντής, η διάρρηξη σημειώθηκε μεταξύ 13.40 και 14.10 όταν ο ίδιος συμμετείχε σε υπηρεσιακή σύσκεψη στην έδρα του υπουργείου στη Σταδίου. Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ήταν ο σκοπός του δράστη και αν αφαιρέθηκαν αντικείμενα ή έγινε προσπάθεια πρόσβασης σε ηλεκτρονικά αρχεία. Πάντως σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκλογών που έκανε την καταγγελία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του γραφείου του είναι αποθηκευμένα σημαντικά δημόσια έγγραφα που έχουν σχέση με τις εκλογές.

“Έχουν περάσει πλέον αρκετές ώρες από την διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κάνει γνωστά τα αυτονόητα: τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα. Αναμένουμε”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Ξέφραγο αμπέλι” το Υπουργείο Εσωτερικών, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ευαγγελία Λιακούλη, τομεάρχης εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ η οποία ζητά απαντήσεις και ενημέρωση για το τι συνέβη ακριβώς. Ποια στοιχεία έγιναν στόχος της διάρρηξης και ποια η σχέση τους με το “email gate”.

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, ένας άνδρας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Κω. Η σύλληψη του σχετίζεται με τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνησης παιδιών, της πορνογραφίας ανηλίκων της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, στις 8 παίζουν: Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ, Βόλος – Πανσερραϊκός, Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις αρχικά στην Αττική και από το μεσημέρι γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα