back to top
23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τη μισθολογική εξίσωση των συμβασιούχων ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Τη μισθολογική εξίσωση των συμβασιούχων καθώς και την μισθολογική τους ωρίμανση με βάση τα χρόνια εργασίας τους ζητά με ομόφωνο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Το ψήφισμα έφερε ο δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων ζητώντας από την κυβέρνηση να κάνει τις απαραίτητες νομικές τροποιήσεις.

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκε το σύνολο της δημοτικής αντιπολίτευσης. «Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για εργαζόμενους δύο ταχυτήτων» τόνισε ο επικεφαλής της μείζωνος αντιπολίτευσης Κώστας Μπακογιάννης.

«Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο, δημιουργεί έναν τεχνητό διαχωρισμό στη δουλειά και ένας κόσμος αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ομηρία αλλά και στο περιθώριο. Αυτό πρέπει να ανατραπεί. Πρέπει να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που τους έχουμε ανάγκη για να παραμείνει ο δήμος ζωντανός» σημείωσε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Κώστας Ζαχαριάδης.

Υπέρ του ψηφίσματος που πρότεινε ο Χάρης Δούκας ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας αφού έγιναν οι αλλαγές στο κείμενο που ζήτησε ο Νίκος Σοφιανός.

Θετική ψήφο έδωσαν επίσης η Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα παρά το γεγονός ότι ο Κώστας Παπαδάκης άσκησε κριτική στο κείμενο χαρακτηρίζοντας το «γενικόλογο» καθώς και η Ελένη Παπαδοπούλου από τη δημοτική παράταξη «Η Αθήνα μας».

Γιώργος Μανουσακάκης, Μάγδα Μπουλούκου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα